Angst voor verwijderen verstandskies

Author:
Angsthaasje
Posted:
do, 03/27/2003 - 12:49
Ben vanochtend bij de tandarts geweest met pijnklachten. Het blijkt dat er een verstandskies aan het doorkomen is en dat ie dwars zit. Hij denkt dat hij niet verder doorkomt en dat hij blijft vervelen. Die moet er dus uit. Ik ben heel bang voor verdoving. Pas geleden ben ik panisch naar buiten gerend omdat de tandarts met een spuit liep voor een andere patient. Ondanks hypnotherapie heb ik nog steeds naaldenvrees. Mijn tandarts wil zelf de kies verwijderen maar ik wil naar een kaakchirurg. Wat moet ik nu? Is het mogelijk om dit onder narcose te doen?
Ank

als jij naar de kaakchirurg wilt, dan is dat jouw goed recht. weet hij (je tandarts) van je angst voor naalden?
narcose is een oplossing maar ook dan komt er een naald, namelijk voor de narcose zelf. een injectie in je hand.
maar jij kan eisen dat je naar de kaakchirurg wil. als de kies niet helemaal door is dan wordt dat een lastig karwei voor de tandarts. kaakchirurgen zijn daar volgens mij beter in.
do, 03/27/2003 - 14:55 Permalink
Angsthaasje

Ja, mijn tandarts weet dat ik heel erg bang ben voor naalden. Het enige wat hij eraan kan doen is mij geruststellen en complimenten geven. Ik heb voornamelijk last van de angst met spuiten in mijn mond. Ik heb veel operaties aan mijn voet gehad dus ik weet dat er een infuus geprikt gaat worden. Daar heb ik niet echt heel veel problemen mee. Dat lukt wel.
do, 03/27/2003 - 20:17 Permalink
janny1970

Een tandarts mag weigeren om je naar een kaakchirurg te sturen als daar geen reden toe is, is maar goed ook anders zouder er nog langere wachtlijsten zijn.

Maar als je zoveel problemen hebt met injecties in je mond zou ik vragen om een verdovingszalf dan voel je van de prik zelf helemaal niks meer, heeft je tandarts het daar niet met je over gehad vooral omdat hij al weet dat je zo bang bent?

Sucses en groetjes, Janny
do, 03/27/2003 - 21:24 Permalink
Ank

ik dacht altijd dat, als een verstandskies dwars zit en nog niet helemaal door is, de kaakchirurg deze er dan moet uitsnijden. en zoiets kan een tandarts niet omdat deze niet de juiste instrumenten daarvoor heeft.
vr, 03/28/2003 - 08:01 Permalink
Angsthaasje

Ik denk erover om naar Kerkrade te gaan. Ze hebben me teruggemaild dat ze ook verstandskiezen uitsnijden onder narcose. Denk er nog over na en moet dit natuurlijk overleggen met mijn eigen tandarts. Ik doe liever niets achter zijn rug om want de controles laat ik daar doen. Ik heb over bijna al mijn tanden bruggen (een soort kronen) omdat ik een aangeboren afwijking heb. Ik heb heel weinig kiezen gekregen. De kiezen die ik heb zitten eronder en zo heeft de tandarts de open gaten opgevuld.
Janny: Mijn tandarts heeft nog nooit voorgesteld om verdovingszalf te proberen maar daar zal de angst niet minder van worden want als ik die naald zie dan ben ik weg! Mijn tandarst laat vaak blijken dat ik een zeur ben als ik zo bang ben. Daarom laat ik zo'n angstige behandeling liever niet door hem doen. Ook heb ik van iemand die bij dezelfde tandarts is gehoord dat de tandarts graag alles zelf doet en dan weleens zichzelf overschat.


[ Dit Bericht is bewerkt door: Angsthaasje op 2003-03-29 19:39 ]
za, 03/29/2003 - 18:26 Permalink
janny1970

Hoi,

Ik snap je tandarts ook niet goed, hij weet dat je zo bang bent, en toch verteld hij niks over die zalf(wat al jaren gebruikt word), angst van naalden kun je bijna niet kwijt raken, maar misschien dat het iets helpt als je die zalf zou krijgen vooral omdat je de prik niet voelt dan.

Sucses en groetjes, Janny

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-04-01 19:00 ]
di, 04/01/2003 - 18:59 Permalink