angst voor tandarts en pijn

Author:
lianne903
Posted:
vr, 10/30/2009 - 06:33
ik ben als de dood voor de tandarts. als ik naar de tandarts moet voor controle slaap ik dagen bijna niet. nu was ik woensdag bij de tandarts en moet waarschinlijk mijn verstandskies eruit gehaald worden door de kaakchirurg. nu kan ik helemaal niet meer slapen. ik neem valeriaan en melatonine om te slapen maar na een paar uur word ik wakker van angst. ik zeg steeds tegen mezelf dat het nog heel lang duurt en dat het wel meevalt maar mijn lichaam gaat met me op de loop. ik wil hier graag iets aan doen. een of andere therapie opzo want ik besef dat dit niet langer kan. weet iemand bij wie ik dan moet zijn? misschien een cognitieve gedragstherapeut?

alvast bedankt
rixt

Hallo Lianne,

Wat goed van je dat je aan de slag wilt met je probleem.
Een therapie die wel gebruikt wordt i.v.m. tandartsangst is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Er is op dit forum wel wat over geschreven, en je kunt hier ook een filmpje vinden waarin EMDR uitgelegd wordt. Als je bij "zoeken" EMDR intypt, dan vind je die informatie wel.
Heel veel succes!
Laat nog eens van je horen of je hier iets mee gaat doen of dat je voor een andere weg kiest om een oplossing voor je probleem te vinden.
Mocht je denken dat het helpt om hier op dit forum eens te vertellen waar je precies bang voor bent en waardoor je angst ontstaan is (zo je dat al weet), doe dat dan gerust!
za, 10/31/2009 - 18:21 Permalink
lianne903

hallo

Ik heb dit jaar al EMDR therapie gehad. ik heb hier niks aan gehad. het is ook niet zo dat ik een echt traumatishe gebeurtenis mee heb gemaakt. Vanaf mijn 16e ben ik ineens bang geworden voor niet alleen de tandarts maar ook voor andere dingen die pijn kunnen doen. ik heb in het verleden meerdere gaatjes in mijn oren laten prikken of wratten laten aanstippen. ook dat zou ik nu niet meer durven. het is niet zo dat ik niet tegen pijn kan, maar durf het niet aan als iemand anders iets bij me doet wat pijn kan doen. ook al weet ik dat ik bloed prikken of een verdoving qua pijn wel trek, toch vind ik het vreselijk eng. en dan heb ik het nog niet eens over een kies laten trekken.

groetjes
zo, 11/01/2009 - 15:28 Permalink