* Binnenkort is de site vernieuwd! Sneller, makkelijker en completer.
* Regel een afspraak via de groene button op deze site op de praktijkpagina van je tandarts.
Angst voor mijn bult + rode vlek.. | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Angst voor mijn bult + rode vlek..
Bpabpa
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 4 weken geleden
Geregistreerd: 09/26/2012 - 19:58
door Bpabpa wo, 09/26/2012 - 20:15
#1

Beste tandartsen en geinteresseerden,

Ik heb sinds een maand of 7 een flinke bult op me tandvlees, hij zit een stukje boven mijn kleine kies en loopt flink door naar boven toe.
Toen ik 4 maanden geleden bij mijn tandarts een foto liet maken van deze bult was er niks zichtbaar, ik zelf dacht toen aan een wortelontsteking.. en toen ik vroeg 'wat zou dit kunnen zijn?' kreeg ik als antwoord: Dit kan van alles zijn. Nou niet echt iets om zekerder van te worden. (Ik heb trouwens nooit last gehad van die bult)

Door mijn Tandartsangst durfde ik niet meer terug te gaan. Nu is er ongeveer 2,5 maand geleden een vlekje op de bult ontstaan, het lijkt donker maar als ik 'm in het licht houd lijkt het roodkleurig te zijn, ik had het idee dat er een 'kopje' op zat zoals bij een puistje maar deze heb ik nooit gezien en is bij het tandenpoetsen weggegaan, en nooit meer terug gekomen (ik poets 2x per dag). Maar als ik na het tandenpoetsen op dat vlekje druk komt er bloed en een beetje wit spul uit.. Het lijkt me dus wel een ontsteking, maar ik ben zo bang.. dadelijk is het iets ernstigs.. ik lees zo veel verhalen over mondtumoren dat ik mezelf gek begin te maken.
De bult is wel dunner geworden sinds dat rodevlekje.

Ik denk zelf aan een wortelpuntontsteking, maar ik vind het zo vreemd dat de tandarts dit niet eerder ontdekte of vermoedde. Ook hoop ik dat iemand mij een beetje zekerheid kan geven en eventueel gerust kan stellen.

Ik ben ooit aan die kleine kies geholpen, dit is inmiddels 1,5 jaar tot 2 jaar geleden. Toen ging ik met heftige pijn naar de tandarts (niet zoveel pijn als bij een ontsteking, hier heb ik ook ooit ervaring mee gehad) De tandarts zei dat de pijn door een gaatje kwam. Ik heb er geen pijn meer aan gehad toen ze het gaatje dicht had gemaakt. Maar ik vind het wel vreemd dat nu na zoveel maanden een bult en vlekje bij die kleine kies komt.

Met vriendelijke groet,

een bang meisje.