angst voor kies trekken

Author:
robin40
Posted:
do, 04/22/2010 - 22:43
Hallo allemaal, ben nieuw hier op dit forum en heb ook al vanaf m'n jeugd angst voor de tandarts.
Het ligt niet aan de persoon zelf(aardige man en assistenten)maar gewoonweg aan het gedoe in de mond.
Sinds een aantal jaren is het me gelukt om toch ieder half jaarlijkse controle te doen en met angst en beven behandelingen te ondergaan zoals het vullen en boren.
Maar de laatste keer werd er dus gezegd dat er toch een keer een paar kiezen verwijdert moeten worden, aangezien door een verstandskies de ruimte krap word.
Sinds kort dus last van een doorkomende verstandskies en last van de ander die er naast zit, dus het zit er wel een keer aan te komen.
En daar zit het probleem juist, om de stap te zetten om een afspraak te maken en de kies te verwijderen.
Aan de ene kant wil ik graag dat het gebeurt, aan de nadere kant is er die rem die me weerhoud om een afspraak te maken.
Bang voor het gewrik en gekraak, minder voor een verdovingsspuit.
maar moet toch een een keer de stap nemen brrr
smalltowncynic

Het duurde bij mij 10 seconden, het gekraak viel wel mee bij mij (ok was een melkkies maar goed...)

Als je geen gekraak wil horen kun je natuurlijk een iPod meenemen en je ogen dicht doen. Dan zie/hoor/voel (want: verdoving?) je er niets van. En is het voorbij voor je het weet. Van je tandarts mag dat vast wel. Dan een gaasje in je mond en het is helemaal gebeurd. Ik had ook geen napijn want de verdoving werkt langzaam uit. Ik hoefde zelfs geen pijnstiller te nemen (alhoewel ze wel in de buurt lagen!). Al met al was ik ook best wel gespannen omdat het de eerste keer was, maar het is alles meegevallen. Ik mocht de kies zelfs meenemen naar huis als ik dan wilde :D


Succes ermee,

STC.
do, 04/29/2010 - 10:53 Permalink
toothje

het valt echt heel erg mee. de spuit voel je niets van en het trekken is secondenwerk. gekraak hoor je bijna niet, heel zachtjes heel kort.
ik was voor dat gekraak vantevoren ook heel bang omdat ik daar echt niet tegen kan, tegen dat geluid. maar ik vond het uiteindelijk zo meevallen!
do, 04/29/2010 - 14:00 Permalink
Nicole44

ik ken je gevoel heel goed. Iemand gaf hier al aan om een ipod mee te nemen of zo. Dat heb ik gedaan toen een verstandskies moest worden getrokken. Heeft goed geholpen moet ik zeggen.

Ik ben ook bang voor de tandarts. Altijd al geweest. Gelukkig ging ik toch altijd op controle. Maar dan had ik wel een week van te voren al buikpijn. Als kind zijnde zelfs echt de hele week goed ziek. Wij kunnen wel zeggen wat je moet doen maar daar ben je niet mee geholpen. Het is echt iets wat je zelf moet doen. Zelf de stap nemen. Neem iemand mee als je dat liever hebt.
za, 05/01/2010 - 12:23 Permalink
Anitaatje5

Mensen kunnen hier je zoveel tips en adviezen geven maar het feit blijft dat je bang blijft..Dus hoe wij ook zeggen dat het mee zal gaan vallen of misschien juist wel niet veranderd voor jou waarschijnlijk niets..helaas..
Misschien helpt het wel om te beseffen dat er wel iets aan gedaan kan worden en dat je ook niet te lang moet gaan wachten want voordat je het weet wacht je wel te lang en krijg je meer problemen dan dat je nu hebt...geef aan dat je angst hebt en als het echt niet anders wil probeer het dan via je eigen huisarts of tandarts voor elkaar te krijgen dat je naar een angsttandarts doorverwezen kan worden zodat je wat aan je pijn en angst kunt doen en wie weet dat het voor je makkelijker word dat je naar een tandarts zal gaan in vervolg want hoe we het ook wenden of keren die angst gaat nooit helemaal weg maar je kunt er wel mee leren om te gaan..
Succes
za, 05/01/2010 - 20:51 Permalink