Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Angst voor ingreep botopbouw | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Angst voor ingreep botopbouw
Lotus27
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 01/07/2013 - 21:58
door Lotus27 zo, 02/03/2013 - 19:31
#1

Goedenavond. Ik had mijn bericht al ergens anders gepost, maar nu zie ik dit forum Smile
Bij dezen nogmaals:

Eind volgende week heb ik een afspraak bij de kaakchirurg voor botopbouw tbv een implantaat (voortand). Ik ben een paar keer geweest voor foto's, mondhygieniste, etc, dus ik weet al wie de chirurg is (hele aardige man gelukkig). Echter, als ik denk aan de ingreep word ik al gek van de zenuwen, ik heb zelfs een paar keer op het punt gestaan alles af te bellen. Ik ben echt niet bang voor de tandarts, boren gaat zonder verdoving en ook (verstands)kiezen trekken ging vrij soepel.
Ik vraag me af of mijn angst reeël is. Is het een gangbare ingreep? Er wordt bot uit mijn onderkaak gehaald. Ik wil absoluut geen roesje oid, dus dat is geen optie. Ik snap ook niet waar de zenuwen vandaan komen. Ik ben niet echt bang voor de pijn, omdat ik weet dat het goed verdoofd wordt. Misschien omdat ik weet dat ze gaan boren, hakken en plakken. Mag de chirurg mij iets geven waar ik iets rustiger van wordt? Heeft iemand ervaring met botopbouw? Of ben ik gewoon een ongelooflijke pieperd?
Lotus27