* Binnenkort is de site vernieuwd! Sneller, makkelijker en completer.
* Regel een afspraak via de groene button op deze site op de praktijkpagina van je tandarts.
alles gaat eruit | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
alles gaat eruit
avent
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 9 maanden geleden
Geregistreerd: 07/27/2009 - 19:42
door avent zo, 07/14/2013 - 17:12
#1

Om m'n verhaal zo kort mogelijk te houden (had net al een heeel lang verhaal hier neergezet, schiet niet op), even een korte voorgeschiedenis.
Ben een angsthaas voor de tandarts, maar vooral de weg ernaar toe, geworden. Van kinds af aan gaat er geregeld wat mis. Van trekken zonder verdoving als kinds zijnde, tot bijna stikken. Uiteindelijk heeft m'n laatste tandarts mij doorverwezen naar het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Daar konden ze beter met alles overweg. Heel fijn vond ik dat.

Manlief mee, zonder ga ik echt niet. Tegenvaller. 1e keer gesprek en of ik in de stoel durfde te zitten. Erg jammer, want moest van te voren 4 A4 formulieren ingeven met mijn angsten en klachten. Ben niet bang voor de stoel, totaal niet. 2x alleen foto's maken. Jemig, als ik er ben vind ik het wel zo prettig dat er wat gebeurt. Die tandarts ging naar een andere plaats. Schoot dus ook niet op. Was ook geen optie voor mij om mee te gaan, aangezien de reistijd dan nog langer wordt. Werd overgedragen aan een collega.
Moet zeggen dat ik daar heel blij mee ben. Afgelopen maandag geweest voor de 1e keer. Ze luisterde wat ik zou willen en waar zij zich in kon vinden en hoe we samen een mooi behandelplan kregen.
1 ding was zeker, er kwam een bovenprothese. Ik heb al een plaatje.
Was ze het helemaal mee eens. Of ik het durfde en wilde om meteen te happen. YES!!! iemand die doorpakt en overlegt....
Heel blij. Wel heel bang dat de overige tanden door het happen eruit zouden komen. Zoveel is dat niet meer.

Maar waar het om gaat.... morgen moet ik terug komen voor het happen om de kaakstand te bepalen en dan kan ik al vrij snel komen om alles te trekken en gebit erin.
Maar... dan heb ik vakantie. En voor het eerst sinds 2 jaar gaan we een paar dagen weg met ons gezin. Is al gepland.
Nu lees ik vrij veel verhalen dat het de eerste week echt pijn doet en regelmatig terug moet voor druk plekken, wie kan me hier iets meer over vertellen? Er gaan in totaal nog 8 tanden en kiezen uit. Iets tegen m'n gehemelte ben ik al door het plaatje gewend. Wat mij toen destijds voor 300% is meegevallen. De tandarts gaat direkt na die datum op vakantie.
Wat is wijsheid.... het toch in m'n vakantie laten doen en op het vakantie adres eventueel met problemen zitten, of nog 5 weken wachten daarna?

Wie of wie kan mij hierin advies geven. Moet er wel bij zeggen dat ik nu soms ook al wel last hebt doordat ik bij 1 kies een blijvende ontsteking heb en bij een andere kies de zenuw bloot heb liggen wat echt niet fijn is.

Wie o wie heeft tips.