Allergie voor verdoving?

Author:
Misteaque
Posted:
do, 11/17/2011 - 15:11
Hoi allemaal!

5 jaar geleden at ik een gat in mijn voortand die toen door mijn tandarts gedicht is. Daarna had ik zo'n ondragelijk verschrikkelijke pijn aan mijn tand, dat ik er weer heen moest.
Het was van binnen gaan ontsteken en ik moest een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Normaal neem ik nooit een verdoving, ik heb liever pijn dan een verdoving, maar dit was zo erg dat het wel moest.
Ik lag daar en was totaal niet bang, maar op het moment dat hij mij een spuit gaf (wat ik niet eens voelde) viel ik flauw. Ik werd toen zo verschrikkelijk wakker, dat ik geheel in paniek raakte. Deze herinnering kwam later pas terug.
Ik werd wakker en zag lichtflitsen boven mij, alles draaide en iedereen trok aan mij (in mijn beleving). Ik zat stil, maar mijn hoofd trilde van binnen zo enorm, het schudde hevig heen er weer en er was een geluid in mijn hoofd, alsof er iemand met een drilboor in mijn bovenkamer bezig was. Dit was, eenmaal bijgekomen, vrij snel weer verdwenen, maar een suis in mijn oren bleef de hele dag.
Ik ben wel eens vaker flauw gevallen, en werd altijd normaal wakker alsof je wakker wordt uit een diepe slaap. Wel wat verward, maar nooit zo traumatisch als dit.

Ik ben sindsdien enorm bang voor alles wat met de tandarts te maken heeft. Maar mijn vraag is, wat kan dit zijn geweest? Een allergie voor de verdoving? Daar wees iemand mij laatst op, en dat vond ik niet een vreemde gedachte. Maar is dit mogelijk? Het is toch niet normaal om zo wakker te worden?

Groeten Carlijn
Paramedic

Maar mijn vraag is, wat kan dit zijn geweest?

iig een bloeddrukdaling waardoor jouw bewustzijn verlaagd is geweest. hetzelfde gebeurt met "flauwvallen" ook.
Dat je er ditmaal verschillende waarnemingen bij hebt gehad maakt jou angstig. Toch komt dit vaker voor. Sommigen horen bellen rinkelen of andere harde geluiden. Als het bewustzijn verlaagd is , worden omgevings geluiden en aanrakingen versterkt waargenomen.

Een allergie voor de verdoving?

Die kans is erg klein. maar is zo eigenlijk niet te beantwoorden. Moet je met de tandarts bespreken. Die heeft alle verschijnselen objectief kunnen waarnemen.
Ik ben sindsdien enorm bang voor alles wat met de tandarts te maken heeft.

Dat is heel vervelend voor je , en onnodig. Bespreek ook dit met je tandarts. Een boel onterechte angst kan worden weggenomen door uitleg van jouw tandarts.
za, 11/19/2011 - 13:45 Permalink