al jaren niet meer naar de tandarts geweest...tis echt erg

Author:
nicole31
Posted:
wo, 06/10/2009 - 23:42
hoi allemaal

ik kom even mijn verhaal doen..ben een meid van 31 jaar ..met een heel groot problleem in mijn leven..ik ben al jaren niet meer naar de tandarts gegaan..waardoor mijn gebit erg verslechterd is..mis een aantal tanden achter(kiezen)en voor heb ik gelukkig nog alles zitten..alles staat wel netjes langs elkaar..heb ook vast en zeker tientallen gaatjes..ik schaam me zo erg om een afspraak te maken..ik ben niet bang..alleen de schaamte is echt erg..de kleur van mijn tanden is ook geel bruinsig..ik durf nog niet eens meer te lachen :oops: dan schaam ik me dood..ik heb 15oo euro gespaard...wie heeft er tips voor mij..ik woon in ridderkerk..ik hoor graag jullie reactie's

groetjs van mij
1Hanneke

Hoi, je hoeft je niet te schamen voor een tandarts, die zijn heel wat gewend! Een tandarts wil jou alleen maar graag helpen om weer wat moois en gezonds van je gebit te maken. Ik kan me goed voorstellen dat je je zo voelt... maar nu beïnvloed je gebit je leven. Probeer niet te gaan verzinnen wat die tandarts misschien allemaal van je vindt, dat is niet reeël, probeer voor ogen te houden dat hij graag wil zorgen dat jij straks weer een mooie stralende lach hebt!
Goed van je dat je je verhaal komt vertellen en dat je ook al gespaard hebt, de eerste stap is erkennen dat het zo niet langer kan. Probeer eens rond te vragen of op websites van tandartsen en dergelijke te kijken om te kijken welke tandarts je mogelijk durft te vertrouwen. En bel dan eens op, leg je verhaal uit en vraag of je een keer op kennismaking mag komen. Als je de tandarts vertelt dat je je schaamt, kan hij ook uitleggen dat dat niet nodig is! En dan zou je samen eens kunnen kijken wat er gedaan zou moeten worden om je weer een mooie lach terug te geven. Schoonmaken scheelt al erg veel!
Veel succes!
do, 06/11/2009 - 21:35 Permalink
jakkie

Hey Nicole

Niet schamen joh. Blijkbaar vind je dat er nu iets gedaan moet worden en die stap is vast gezet.
Wat levert je schamen op? Volgens mij niets.
Ik ben ooit ook 7 jaar niet geweest en ik moet je zeggen dat de schade best meeviel.
Google naar een tandarts in je omgeving of vraag rond bij collega's, bekenden etc etc.
Je bent nu 31 en je gaat nog (hoop ik ) 70 jaar mee.
101 worden met een mooi gebit is toch ook iets om naar uit te kijken.

Niet schamen dus.......ik kan me het gevoel goed voorstellen maar NIET DOEN!!!
do, 06/11/2009 - 23:26 Permalink
Missy66

Lieve Nicole...

Het is al heel fijn om te lezen dat je niet bang bent, alleen worstelt met het schaamte gevoel.
Probeer je daar overheen te zetten meid want net wat al eerder gezegd is, de tandartsen zijn wel wat gewend en zullen trots op je zijn dat je toch de stap weer gezet hebt zodat ze je kunnen helpen.
Verzamel al je moed en maak een afspraak achteraf zul je blij zijn en ervaren dat het allemaal 100% mee viel.
ma, 07/06/2009 - 14:12 Permalink
10eke10

Hoi Nicole,

ik wil me helemaal aansluiten bij de andere reacties op jouw topic.
Begrijp heel goed wat je bedoelt dat je je schaamt, maar toch niet bang bent voor wat de ta op zich doet. Dat had ik ook, precies hetzelfde. Was al 8 jaar niet geweest. Doordat ik me schaamde voor hoe erg mijn tanden er uitzagen durfde ik gewoon niet meer te gaan.
Maar uiteindelijk toch die stap gezet. Als je een nw tandarts belt/mailt kun je het best de situatie uitleggen. Dat scheelt als je dan gaat, want dan weet hij/zij al wat er aan de hand is. En als de tandarts je gebit gezien heeft, weet ik zeker dat jij ook niet meer bang bent. Bij mij zij de ta al meteen nadat ik iets had gezegd: "O ik zie het al!" Verder maakte ze er helemaal geen probleem van en mijn schaamte was ook in één keer weg.
Dus, maak je er niet al teveel zorgen over. Tandartsen zijn heel wat gewend!
vr, 07/17/2009 - 10:23 Permalink