al 5 jaar

Author:
Bianca28
Posted:
zo, 05/30/2004 - 13:01
5 jaar geleden heb ik te horen gekregen dat mijn verstandskiezen onder in de kaak niet helemaal door kunnen komen doordat er geen plaats is. Ze moeten er dus in het ziekenhuis uitgesneden worden. Daarna ben ik nog 2 keer naar de tandarts geweest maar elke keer werd hetzelfde gezegt. Toen kwam het dus zover dat ik helemaal niet meer naar de tandarts durfde, dus ik ga nu al 4 jaar niet meer naar de tandarts. Ik begin al te huilen en de bibberen als ik het woordje tandarts hoor. Afgelopen woensdag moest mijn vriend een kies laten trekken, ik was nog zenuwachtiger dan hij.

Maar nu komt het probleem.
Sinds afgelopen donderdag heb ik ontzettende pijn aan 1 verstandskies, ik krijg mijn mond ook bijna niet open en het is ook net of er heel veel druk op mijn andere tanden staan. Ik heb van de huisarts wel naproxen gekregen maar het helpt niet echt. En ik durf echt niet naar de tandarts te gaan (die ik trouwens ook niet heb).
Nu is mijn vraag:
Weet iemand of de kaakchirurg in het ziekenhuis ook verstandskiezen onder narcose eruit haalt. (in het ziekenhuis in Nijmegen????)

T liefst zou ik naar Kerkrade gaan maar volgens mij is dat niet te betalen.

Groetjes Bianca
Missy66

Lieve Bianca28...

Op de 1ste plaats goed dat je je verhaal hier doet meisss...
Op de 2de plaats wil ik heel even zeggen dat Kerkrade niet duurder is dan een "normale" tandarts, de prijzen zijn pcies hetzelfde...
Alleen de Narcose die zul je (meestal) niet vergoed krijgen van het ziekenfonds en dus zelf moeten betalen...
Op de 3de plaats denk ik dat je misschien het beste even met je huisarts kan bespreken wat er mogelijk is
Maar je kunt dan een verwijs brief vragen voor een kaakchirurg en die zal wellicht ook in nijmegen zitten zodat je het onder narcose kunt laten doen...

Ik heb er zo ook niet meteen meer info over, misschien reageren er nog mensen die ervaring in Nijmegen hebben...
Heel veel sterkte en suc6 meissssss
Laat het er niet bij zitten nu want je weet heel diep in je hart dat het er toch een keer van komt...
Je kunt het...

Liefsssssssssssss Missy
zo, 05/30/2004 - 13:24 Permalink
scaredycat

Je bent zeker niet meer kwijt aan de "extractie" in Kerkrade.
Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je voor een
Narcose-behandeling eerst een intake hebt en daarna pas de
feitelijke behandeling.

De intake kost je tussen de 130 en 150 Euro, de narcose
voor een behandeling van 90 minuten is 302 Euro.
Hoe het met een kortere narcose zit weet ik niet.

Voor het trekken zelf staat een standaard tarief,
dat ook door de mensen daar gebruikt wordt.

Maar aangezien je huisarts blijkbaar al enigzins op de
hoogte is van je probleem ga ik met Missy mee dat het
misschien slim is het met hem/haar te bespreken.

Heel veel sterkte en succes,
JAN
zo, 05/30/2004 - 21:29 Permalink
admin

Lieve Bianca28,

De angst kan ik je niet wegnemen, wel kan ik je met het hand op het hart vertellen dat je in goede handen bent in Kerkrade. Ik weet alleen niet of het probleem van niet doorkomende verstandskiezen door een tandartspraktijk kan worden uitgevoerd. Mogelijk dat dit door een kaakchirurg moet worden behandeld. Ik heb ook weleens gelezen op diversen forums dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om bij een kaakchirurg onder narcose te worden geholpen. Meestal gaat dit via je huisarts. Dus ik zou je willen aanraden een goed gesprek met je huisarts te voeren en hem je angsten en problemen uitleggen. Je huisarts is er immers niet alleen voor een "griepje''. De kosten van het centrum in Kerkrade zijn hetzelfde als bij iedere andere praktijk. En inderdaad is het zó dat je de narcose zelf of gedeeltelijk moet vergoeden. Doch als het op advies van je huisarts gaat heb je grote kans alles vergoed te krijgen. Op dat moment heb je namelijk een (hou zij dat zeggen) een medische noodzaak tot behandeling onder Narcose. Uiteraard is het ook van belang HOE je verzekerd bent. Tja en de opmerking van - het zal wel onbetaalbaar zijn - is helemaal afhankelijk van je financieele mogelijkheden. In mijn geval was ik net geen 1000 euro kwijt. 9 tanden/kiezen behandeld onder narcose (1,5 uur). Hier kreeg ik van mijn verzekering 335 euro van terug (afhankelijk van je verzekeringsdekking).
Je mag gerust weten dat ik hier ook voor gespaart heb hoor! en al was het 2000 euro geweest had ik het nog gedaan. Het is heel erg afhankelijk van wat het je waard is en natuurlijk je eigen mogelijkheden.

Bianca, ik heb al aangegeven dat ik je angst niet kan nemen. Maar als je het doet en je hebt het achter de rug voel je een hele grote last van je schouders wegglijden. Ook zul je dan weer moed scheppen regelmatig een tandarts op te zoeken voor de periodieke controle. Ik zelf ben meer dan 15 jaar niet meer geweest. Dus dat zijn wel wat jaartjes meer. Laat het zover niet komen meid.

De eerste stappen heb je al gezet. Je verhaal hier op dit forum plaatsen is er één van. Voor iemand die erg angstig is al een hele prestatie. Probeer mensen bij je angst te betrekken die je willen/kunnen steunen. Je huisarts, je vriend en mogelijk je ouders. Je hebt een steuntje nodig en een schouder om uit te huilen. Ik spreek uit ervaring !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik wens je in ieder geval héél véél sterkte toe en hoop dat je spoedig van
je ongemakken zult zijn verlost. Net als zoveel mensen op dit forum ben ook jij een kanjer om je open te stellen mbt je tandartsangst. Zet door !

Groetjes,

marcel
zo, 05/30/2004 - 22:12 Permalink
HelpMe

Waarom bel je niet gewoon even naar het ziekenhuis met die afdeling? En dan vraag je gewoon of ze het onder narcose kunnen doen. Volgens mij doet bijna elke kaakchirurg het wel onder narcose. :wink:
di, 06/01/2004 - 10:33 Permalink
Bianca28

Dank je wel voor jullie begrip. Ik ga denk ik vanmiddag even bellen met het ziekenhuis of de kaakchirurg het onder narcose doet. Anders durf ik het echt niet.

Groetjes Bianca
wo, 06/02/2004 - 07:36 Permalink