3 berichten / 0 nieuw
#1
al 10 jaar niet naar de tandarts geweest
door bangerik1985 vr, 05/05/2017 - 20:28

Om mijn verhaal maar even hier in het kort neer te zetten.
Ik ben inmiddels al 10 jaar niet meer naar de tandarts geweest. De laatste keer dat ik ben gegaan was nadat ik door een zeer stressvolle periode als lichamelijke klacht tandvlees ontsteking kreeg. Dit was zodanig erg dat ik terug getrokken tandvlees kreeg en mijn tandarts mij doorstuurde naar de paradontoloog. Daar eenmaal geweest en de behandeling uitkwam om 1300.- waar ik het niet zo mee eens was en opnieuw terug naar de tandarts of de mondhygieniste niet al een heel gedeelte kon doen. Hij gaf toe dat dit mogelijk was. De mondhygieniste heeft toen 2 afspraken met mij gemaakt om tandsteen onder mijn tandvlees weg te halen. Dit heeft zoveel pijn gedaan dat ik nooit meer ben gegaan.

Tot een maand of 2 geleden heb ik totaal geen last gehad van mijn gebit, maar nu zijn er 2 kiezen afgebroken (dit zijn overigens 2 melk kiezen) en begint de pijn toch echt wel lastig te worden. Ik vermoed dat er een behoorlijke ontsteking zit. Ook is mijn tandvlees behoorlijk terug getrokken, maar daar heb ik verder niet heel veel last van.

Maar nu komt het; de angst voor de pijn, de schaamte voor het niet gaan en de angst voor de kosten wat mij tegenhoud om een afspraak te maken.. Maar de pijn word nu toch wel zo zeurderig dat ik denk dat ik toch maar overstag moet gaan om een afspraak te maken

bangerik1985
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 1 dag geleden
Geregistreerd: 05/05/2017 - 20:18
Je komt zelf al tot de
door Romy32 za, 05/06/2017 - 10:16

Je komt zelf al tot de conclusie dat je toch maar moet gaan, en ik sluit me daar uiteraard helemaal bij aan.
Vervelend dat je laatste behandeling bij de mondhygiëniste zo pijnlijk was. Het is echt niet raar dat dat je heeft afgeschrikt. Daar hoef je je dus zeker niet voor te schamen.
Weet wel dat een mondhygiëniste ook mag verdoven. Mocht je dus weer een behandeling nodig hebben aan je tandvlees, kun je daar gewoon om vragen.

Bel maandag maar voor een afspraak.
Als je dat moeilijk vindt kun je ook mailen, om te vragen of ze jou willen bellen.
Zeg gewoon eerlijk dat je bang bent, je bent absoluut niet de enige.

Succes ermee!

Romy32
afbeelding van Romy32
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 weken geleden
Geregistreerd: 12/14/2006 - 14:39
Je komt zelf al tot de
door Lieneke za, 05/06/2017 - 15:50
(Reply to #2)

Ik denk dat u er ernstig rekening mee moet houden dat er een of meerdere tanden/kiezen getrokken zullen moeten worden en/of dat u verwezen zal worden naar de parodontoloog. Misschien niet wat u wilde horen, maar wel zo eerlijk. Wellicht was het de vorige keer zo acuut ontstoken dat het pijnlijk was. Normaal is het niet zo gevoelig, zeker niet met verdoving. Bovendien kan ik me voorstellen dat in uw stressvolle situatie u er ook niet zo makkelijk mee om kon gaan. Waarschijnlijk heeft u inmiddels een chronische ontsteking en is de pijn dus ook minder. Ik hoop dat er een goede oplossing voor u komt.

Lieneke
afbeelding van Lieneke
Offline
Laatst gezien: 2 dagen 14 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00