afspraak bij sanadent, ik ga alleen kijken!

Author:
Excuus Truus
Posted:
ma, 08/25/2003 - 15:26
Ik ben Maria, 32 jaar en moeder van Jesse, 9 jaar.
Ik ga eens in de 4 a 5 jaar naar de tandarts met de bedoeling daar te blijven..maar ik ben te bang.
Zo bang zelfs dat ik ook mijn zoon niet aan een en dezelfde tandarts heb laten wennen. Nu is er een kies afgebroken bij mij is mijn wang opgezwollen. heel mn gezicht doet zeer.
Dat heeft me wel aan het denken gezet want ik breng wel ongewild en onbedoeld mijn angst door aan mijn kind.
Dus heb ik vanmorgen gebeld met Jeugdtandzorg Sanadent te rotterdam.
Zij hebben geen wachtlijst en realiseren een eerste afspraak binnen twee weken. Ik heb mijn zoon ingeschreven en we kunnen 3 september terecht, tegelijkertijd zal een tandarts met mij gaan praten over mijn eigen probleem. Ik ben bang. Tijdens het telefoneren met Sanadent begon ik te trillen en te huilen.. Ik ben nota bene een volwassen mens!
Excuus Truus

Vanmorgen opgestaan met een dik oog. Mn vriend keek me boos aan en heeft mn ziekenfondspapieren meegenomen, hij zal zo naar sanadent bellen en ze vertellen dat het zo niet langer kan.
gezien de ervaringen hier op dit forum zullen ze me eerst antibiotica geven.
Ik ben nu 2 weken erg labierl, vooral de laatste dagen weet ik niet meer wat ik met mezelf aan moet.
Ik weet dat ik me nu echt moet laten behandelen. K@TZOOI! Er zijn bij mij nog nooit kanalen verwijderd of iets dergelijks. Ik ben alleen maar geboord en gevuld.
Weet iemand wat er nu voor me in zit? Als ik nu morgen ofzo moet verschijnen? Kdenk zelf dat ik eerst een week ofzo aan de medicijnen word gezet. Maar dan?
Iemand? Please?
di, 08/26/2003 - 08:26 Permalink
Excuus Truus

Vanmorgen naar een tandarts in schiedam geweest, fotootje laten maken en antibiotica gekregen, wortelpunt is ontstoken. as dinsdag naar sanadent en dan zal ik uiteindelijk moeten kiezen: kies eruit of een wkb.
Ik zal voor het laatste kiezen, maar ik heb-zelfs na het lezen van alle artikelen hier op dit forum- helemaal geen idee wat me te wachten staat.(financieel en emotioneel.)
di, 08/26/2003 - 14:00 Permalink
Ad

Nou, ik kan uit ervaring spreken over WKB's op ontstoken kiezen...

Misschien heb ik geluk gehad, of ben ik makkelijk te verdoven, maar ik heb NIETS van de behandeling(en) gevoeld en ook weinig napijn gehad. Ik was er wel snel bij, dus de ontsteking zat nog niet diep (verdooft beter).

Waarschijnlijk zal je tandarts eerst de kanalen schoonvijlen (klinkt enger dan het is) en daarna tijdelijk vullen met een ontsmettend middel (diepte reiniging in de kies). Als het een beetje tot rust is gekomen worden de kanalen nogmaals gevijld en gevuld (meestal met een rubberachtig materiaal dat met warmte in de kies wordt gesmolten).

Je zit wel een aardig tijdje met je mond open!

Oh, reken voor het eerste stuk op 100~150 Euro en voor het vervolg nog eens. Mettertijd zal je tandarts waarschijnlijk een kroon adviseren.

Sterkte :smile:

[ Dit Bericht is bewerkt door: Ad op 2003-08-26 15:56 ]
di, 08/26/2003 - 15:54 Permalink
Excuus Truus

Bedankt Ad, maarreh.. waren dat ook ontstoken wortelpuntjes? mn kies is reeds dood, ik voelde niets toen hij werd aangetikt.
di, 08/26/2003 - 16:45 Permalink
Ad

Hmmm nee, bij mij leefden de kiezen nog :eek:

Zal heel ander gevoel zijn geweest :roll:

Denk dat 't nog onprettig kan worden, ontstoken weefsel is gewoon lastig te verdoven :cry:

Brrr.
di, 08/26/2003 - 20:02 Permalink
Excuus Truus

Vandaag is het dag drie van mijn dikke wang, wederom zat ook mn oog dicht, ik voel me net een zombie.
Ik ben op advies van mijn apotheker naar mijn huisarts geweest en heb wat tranquilizers gekregen om de week door te komen - zwak hoor! - en dat in samenspel met Brufen600mg en de antibiotica maakt dat ik nu als een dronkeman door het huis heen wankel..
wo, 08/27/2003 - 11:12 Permalink
Excuus Truus

Pff, ik ben helemaal op. Moe en bang voor morgen. De ontsteking is er nog, mn wang is nog dik. en doet zeer.
Mijn huisarts wil me geen sedativa voor schrijven. Weet je wat hij zegt?
"als je je laat tatoeren loop je ook niet te zeuren."
(ik heb idd 5 tatoes)
Ok..lullige opmerking van hem maar ik vind wel dat ie gelijk heeft.
Ik ben het beu om met pijn in mn mond nerveus en zielig te gaan zitten doen. Het maakt me moe en sjagrijnig. Hier in huis heb ik met iedereen ruzie, zelf de mossels komen niet meer uit hun schelpen.
Ik ga morgen en heb me voorgenomen alles over me heen te laten gaan. Ik ben bereid om nog een aantal helse momenten te doorstaan en dan breeduit lachend en trots verder te leven. Want ik weet wel dat dit nu echt helemaal geen doen is. Niet voor mij, maar ook helemaal niet voor mijn omgeving.
ma, 09/01/2003 - 14:34 Permalink
ArrowGirl

Hmmm... idd 'n lullige opmerking van hem,maar ik vind toch niet dat ie gelijk heeft.
Heb zelf (tot op heden)maar 1 tattoo,maar wel de nodige piercings en ik vind niet dat je zulke dingen met elkaar kunt vergelijken.
En ik vind eigenlijk ook (maar wie ben ik) dat je zoiets als huisarts zijnde niet behoort te zeggen (maar dat zal wel aan mij liggen).
In elk geval veel suc6 morgen!

Groetjes ArrowGirl -->

--> 12 september is voor mij de grote dag... dat ik even pijn lijden mag... maar hopelijk heel snel daarna weer een vrolijke lach (zonder me te hoeven schamen)<-- :grin:
di, 09/02/2003 - 10:07 Permalink
Excuus Truus

Je hebt gelijk hoor, hij hoort dat niet te zeggen want het idd niet te vergelijken. Angst is Angst, ook al is er geen angst voor naalden. Echter, zijn reactie heeft me wel sterker gemaakt. Ik zal ze een poepje laten ruiken, het moet toch gebeuren.
De meeste hulp heb ik aan dit forum. Allemaal mensen die begrijpen wat je door maakt ook al heb je nog niets gezegd. Het doet zo helemaal goed om te weten dat ik dus helemaal niet de enige ben.
Weet je, ik doe nu wel stoer maar ik ben er heilig van overtuigd dat ze vanmiddag helemaal niets voor me kunnen betekenen, de enorme ontsteking zit er nog steeds en het zal werk voor de kaakchirurg worden.
Zal ik naar het academisch gaan in rotterdam of een regionaal z-h hier in de buurt? De kaakchirurg in het schieland heeft ooit een s bijgedragen in mijn angsten nu. (de man heette ook nog eens Den Hamer) Het was een aardige man,heus wel, maar zn benadering naar mij toe was een ramp.
shit, ik ben bang...

12 september he? arrow... jij ook vast heel veel succes..
di, 09/02/2003 - 12:45 Permalink