advvies gebraagd van mensen met kunstgebit

Author:
megatrotsemama
Posted:
ma, 07/18/2011 - 09:13
Hey hoi,

zal me eerst even voorstellen:

Ik ben Deb, ben 28 jaar en na jaren niet naar de tandarts te zijn geweest (verschrikkelijk bang) is de paradontitisch die ik vermoedelijk al eerder had na 2 zwangerschappen kort op elkaar indien mogelijk nog veel erger geworden.
Er is niets meer aan te doen, zal toch echt aan een kunstgebit moeten (tandarts van mn vriend zei dat ik alleen nog kon kiezen om te zorgen dat het niet erger word dan t nu al is als ik geen kunstgebit wil maar het ziet er echt niet meer uit dus dat is ook geen optie)

T eerste voorstel van de tandarts was: kiezen aan de ene kant eruit, paar weken wachten, kiezen aan de andere kant eruit, weer paar weken wachten, tanden eruit en dan gelijk t kunstgebit erin...
Eerlijk gezegt zie ik dat totaal niet zitten, mn zoontje van 9 maanden drinkt nog heel veel bij me (borstvoeding) en na dat ik de laatste keer een kies heb laten trekken kon ik ruim n week heel moeilijk eten... 3 keer zolang bijna niet kunnen eten lijkt me dus niet echt een geweldig plan.
Ben in Best geweest om info te krijgen om het in 1 keer te laten doen maar netjes gezegt beviel het me daar totaal niet :oops:
mn vriend moest vorige week weer naar de tandarts en heeft het even met m over andere mogelijkheden gehad, nu is het dus een optie om 's ochtends de ene kant te laten trekken en 's middags de andere kant zodat ik t wel in 1 keer gehad heb (moet alleen nog even navragen of t met de borstvoeding mag zoveel verdoving op een dag)

Nu dus nog inplannen wanneer ik dit dan (als het allemaal mogelijk is) het beste kan laten doen en hiervoor hoop ik op wat advies van jullie :wink:

Hoelang na het krijgen van jullie gebit (bij mij boven en onder) konden jullie weer een beetje normaal praten en doen?

Zit er zelf aan te denken om te proberen een afspraak te maken voor 15 augustus... Mn dochter is 14 augustus jarig en mn zoontje 4 oktober dus hoop dan het ergste gehad te hebben :oops:

T klinkt nu allemaal heel simpel, ben eigenlijk best bang maar probeer toch maar veel aan de nadelen te dneken zoals t nu is ( t stinkt regelmatig, ben altijd bang voor pijn, durf niet te lachen... nja dan heeft n kunstgebit toch zo zn voordelen hoop ik :-? )

Liefs Deb
scaredycat

Hallo megatrotsemama/Deb,

Ik kan je helaas geen advies geven mbt een kunstgebit omdat ik het geluk had
dat ik lange tandwortels heb en er dus met vllen en kronen nog veel te redden was.
Wel weet ik dat er hier diverse mensen in 1 dag aan een prothese geholpen zijn,
o.a. in Kerkrade, misschien is dat wat voor je?

Zelf ben ik ook in Best geweest en beviel me dat niet (met name het kostenplaatje),
daarna dankzij de lieve mensen hier terecht gekomen in Kerkrade en daar heel goed geholpen.

Ik hoop echt dat je een voor jou fijne oplossing weet te vinden en wil je nog wel complimenteren
met het neerzetten van je vrahaal. Dat is vaak toch de eerste stap in het overwinnen van je angst!

Groetjes en heel veel sterkte,
JAN
ma, 07/18/2011 - 10:07 Permalink