advies

Author:
te bang
Posted:
zo, 07/22/2007 - 20:34
goede avond
ik heb een vraag. ik ben al 14 jaar of zo niet bij een tandarts geweest, rede Durf niet, Snap niet waar het vandaan komt. tenminste weet het wel maar geef er niet aan toe. Vroeger als ik een gaatje had werd dat standaard geboord zonder verdoving. vond ik geen probleem. Maar nu ik weet dat er zoveel moet gebeuren aan mijn gebit, weet ik ook dat het verdooft zal moeten worden. een daar ben ik nou net zo bang voor. een spuit in me mond. inmiddels is er een kies zodanig weggerot dat het een flink gat is gekomen in me tandvlees, kies zit er nog wel, maar middelste gedeelte is weg, me verstandskiezen:lol: boven zijn er ook door en brokkelen ook weg.En heb daar nu zo'n pijn van dat ik maar 2*400mg ibuprofen in neem om de pijn weg te krijgen. Stomme voor me zelf is dat ik de afgelopen paar jaar zoveel pijn heb gehad, meer pijn denk ik dan het trekken van een kies. Maar durf gewoon niet. Lachen doe ik niet meer. Bang dat mensen het zien. Als ik nou naar een kaak chirurg ga kunnen ze me dan niet gewoon een paar uur onder zeil brengen?? En dat ze dan die kies er uit halen incl de verstands kiezen?? Ander probleem is het geld natuurlijk. Ben niet verzekerd voor de tandarts omdat ik al een paarjaar niet bij de tandarts ben geweest.. Hoe kan ik dit regelen? Weet iemand dat?

Alvast bedankt
<<Nietme…

Hallo,

Ik begrijp je volkomen want ik heb hetzelfde gehad. Sinds kort vraag ik aan de tandarts om eerst mijn tandvlees te verdoven met een spray en dan de prikjes te geven. Werkt echt onwijs goed en mijn angst is kompleet weg. Als ik maar weet dat ik geen pijn voel!
Tja qua geld...ik zou het er gewoon over hebben met je tandarts, schaam je niet voor er zijn heel veel mensen hier niet voor verzekerd of niet genoeg. Die verdoving voor je tandvlees kost maar 6,90 als het goed is, dat is niet zo heel veel om je over de eerste angst heen te helpen.

Nogmaals, ga met je tandarts praten over je angst en dat je je tandvlees verdoofd wilt voordat je prikjes krijgt en overleg over de kosten. Misschien kunnen jullie samen iets regelen met een soort afbetaling?

Succes! En bedenk je hoe goed je je voelt als je dan toch geweest bent en geen pijn meer hebt en gewoon kunt lachen!! Geloof me, een beter gevoel bestaat niet. :smt005
ma, 07/23/2007 - 08:56 Permalink