adressen angsttandartsen

Author:
dj
Posted:
za, 02/07/2004 - 16:13
Hoi,

Ik zag in deze rubriek de eerste thread van de DT staan, hier staan adressen van angsttandartsen.

Hahaha, ik heb al een paar keer ziekenhuizen afgebeld om te vragen of er een CBT (oa angsttandarts) zat en hier staat het gewoon. Nog leuker: elke keer willen ze dan een intake voor me inroosteren. Dan zeg ik nee, nee, het is voor iemand anders, (namelijk op dit forum) maar ze geloven me nooit.. Ze beginnen me gewoon in te schrijven.. Ik heb nu echt een hele fijne tandarts dus dat hoeft niet meer.

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=140&forum=9&0

De lijst is in die zin niet compleet dat er opgeleide angsttandartsen zijn die als gewone tandarts werken en dat er ook gewone tandartsen zijn die een goed gevoel hebben voor angstige patienten.

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-02-07 19:08 ]
Cid

Hoi DJ e.a.

Ik vraag me hierbij af: is een tandarts een apart specialisme, kennen ze een apart behandelprotocol, of zijn het gewoon aardige tandartsen met persoonlijke aandacht die de tijd voor je nemen... In dat laatste geval zou iedereen immers wel een angsttandarts willen? Of zijn daar ook weer aparte (extra) UPT-codes aan verbonden?

BTW Nog bedankt voor het welkom heten laatst :roll: - het is een genoegen hier zoveel extra info tegen te komen!


Groeten, Cid.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Cid op 2004-02-08 03:28 ]
zo, 02/08/2004 - 03:24 Permalink
witchangelica

hallo,

ik heb ook een angsttandarts en die vertelde een speciale cursus er voor te hebben gedaan.
ze zei het belanrijkste is rustig te blijven en alle tijd en aandacht nemen en het niet te willen haasten.
ze laat mij ook overal de eerste aanzet in doen, bv naar binnen gaan, op de stoel zitten.
spreekt ook af dat als het niet meer gaat ik het zeg, alles mag worden verdoofd zelfs een verdovingswatje voordat de prik komt.
zegt ook telkens jij bepaald wat er gebeurd enz enz, en ik was heel bang hoor 12 jaar niet geweest

groetjes esther
zo, 02/08/2004 - 06:59 Permalink
dj

Angsttandarts is inderdaad een specialisme (of ik moet me heel erg vergissen). Daarom heb je vaak ook een verwijzing nodig.
Ze hebben inderdaad een ander behandelprotocol, bv in het begin wordt er gekeken waar die angst vandaan komt en hoe behalve het gebit ook de angst behandeld kan worden. Persoonlijke aandacht en tijd vormen hier een vast onderdeel van.

Ook een gewone tandarts kan angstige patienten behandelen door aardig te zijn, veel informatie te geven, de patient kontrole te geven, uitgebreider aan pijnbestrijding te doen, etc.

Nadeel van een angsttandarts is dat je meestal verder moet reizen, vaak in een ziekenhuis(-achtige omgeving) zit en dat je het risico loopt dat je erg lang moet wachten omdat de behandeling voor jou nogal uitliep.

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-02-08 20:03 ]
zo, 02/08/2004 - 20:00 Permalink
bange annelies

Dat is dus ook precies mijn probleem met de tandarts die wij nu hebben.
Ik weet gewoon uit ervaring met m'n zoon, dat hij dat geduld gewoon niet heeft, hij is zelfs niet aardig voor kinderen, dus laat staan voor volwassenen.
Zou ik bijvoorbeeld via de huisarts een andere tandarts kunnen krijgen?
ma, 03/08/2004 - 18:37 Permalink