30 angst

Author:
30angst
Posted:
di, 04/11/2006 - 20:36
Hallo, mijn verhaal zal voor velen zeer herkenbaar zijn maar ik zit met een ongelofelijke angst voor de tandarts. Nu zo'n ruim 12 jaar geleden ben ik voor het laatst geweest en tot een jaar geleden heb ik nooit ergens last van gehad. Het afgelopen jaar is er rechtsboven in mijn gebit een tand afgebroken en een paar maanden later links onder. Ik loop nu reeds weken rond met ernstige kies en kaakpijn en zit op het punt een tandarts te bellen ( die ik dus niet heb) Ik vermoed dat er "iets" moet worden getrokken en dat er ook gaatjes zijn.

Nu heb ik behalve de angst vragen ook vragen over de financien. Ik had altijd een hele goede tandartsverzekering bij Geove maar heb hier dus nooit gebruik van gemaakt omdat ik steeds heb gedacht en nog steeds denk dat ik voor de volledige kosten sta. Is dit ook zo ? Ik ben in Januari over gestapt naar FBTO omdat deze na een halfjaar de kosten vergoed ( merendeels) maar als ik naar de kaakchirurg moet moet ik dit dan ook betalen, of valt dit onder de basisverzekering ?
En wat erna ? stel dat de kiezen worden getrokken wat zijn daarna de
mogelijheden ? Ik zie het niet zitten om dan met gaten in mijn mond te blijven zitten. Kan iemand hier iets over vertellen?
Dan vraag ik mij het volgende nog af, stel dat ik graag onder volledige narcose wil wordt dit dan gehonoreerd ? Ik weet dat uiteindelijk de tandarts wel hier het een en ander over kan vertellen maar ik ben mij aan het voorbereiden of te wel moed aan het inspreken dus please enige indicaties zou ik erg op prijs stellen
joek

Heel goed dat je op het punt bent om naar de tandarts te gaan!
Heel veel sterkte, je zult zien als het zo ver is, valt het mee. In je angsten wordt het veel erger dan de werkelijkheid.

Nu je vragen: de kaakchirurg valt onder de basisverzekering. Dus dat wordt gewoon vergoed.
Volgens mij is het zo dat de kosten uit de aanvullende verzekering gewoon vergoed worden tot een bepaald bedrag.
Voor eventuele gaten zijn verschillende oplossingen: frame, plaatje of een implantaat.
Maar weet je zeker dat er iets getrokken moet worden? Misschien is het wel op te lossen.

Heel veel sterkte en ga een tandarts bellen. Leg uit dat je erg bang bent en ga ervoor.

Groetjes,
Joke
wo, 04/12/2006 - 19:21 Permalink