3 vragen m.b.t. kunstgebit (alleen bovenprothese)

Author:
zazaziezo
Posted:
wo, 10/18/2006 - 20:48
Avond allemaal,

Sommigen van jullie hebben wellicht mijn verhaal elders op dit forum gelezen, maar nu heb ik 3 vragen met betrekking tot een kunstgebit:

1. Op 30 november a.s. zullen mijn tanden en kiezen die nog over zijn in mijn bovengebit verwijderd worden onder volledige narcose in 't ziekenhuis om daarna een prothese te kunnen dragen. Nu heb ik 't hier vandaag over gehad op mijn werk, en nu vragen ze hoe lang ik verwacht uit de running te zijn? Heeft iemand hier een beetje een indicatie over, ik weet dat dit natuurlijk ook persoonsafhankelijk is. Wat ik wel kan melden is dat ik op zicht wel een piepert ben op 't gebied van pijn (heb ik dan een lage of hoge pijngrens?).

2. Weet iemand wat ongeveer de kosten zullen zijn voor een bovenprothese?

3. Ik heb vrij veel hoofdpijnklachten, kan dit ook veroorzaakt worden door een slecht gebit?

Jullie reacties zie ik graag tegemoet.

Alvast hartelijk bedankt!!!

Groetjes,
Conny
luckramer

-> het is lastig te zeggen hoeveel en hoe lang je napijn zult hebben. O.a. afhankelijk van hoeveel tanden/kiezen er getrokken moeten etc.. Ik zou wel van 2-3 dagen uit gaan.

-> kosten zijn elders op deze site te vinden maar het is ongeveer 500 euro wat door de meeste verzekeringen standaard gedekt wordt.

-> het lijkt me dat pijn in je mond ook kan uitstralen naar de rest van je gebit en dat de daar mee gepaard gaande stress kan zorgen voor spanning in het hoofd.
wo, 10/18/2006 - 21:23 Permalink
michellle

Hallo zazaziezo,

Echt veel napijn heb ik niet gehad na het trekken van mijn bovengebit. Zelfs de eerste nacht sliep ik meteen zalig. WEL op ibuprofen natuurlijk.
Vergeet echter niet dat je onder algehele narcose gaat en dat je daar de eerste dagen na de behandeling behoorlijk moe van kunt zijn.

Ik denk dat het ook een beetje van het soort werk afhangt wanneer je weer aan de slag kunt.

Maar zoals je zelf ook al schreef,... ieder persoon reageert weer anders op bepaalde behandelingen en narcose. Afwachten dus en sterkte
wo, 10/25/2006 - 19:45 Permalink
wendy21

hallo,

Ik heb echter ook weinig pijn gehad,heb al mijn tanden in een keer laten trekken bij de tandarts,heb hier totaal niets van gevoeld.
Na afloop ook eiegnlijk geen last gehad,en geen pijnstillers hoeven te slikken :D

Praten was op het begin wel even wennen maar ook dit was na een paar dagen al stukken beter..
En hoelang je niet kunt werken dat ligt er maar aan,ik kreeg op vrijdag mijn prothese en op maandag was ik alweer aan het werk..
Zelfs na 10 dagen was ik al biefstuk aan het eten :D

De kosten zijn heel verschillende,maar je krijgt best veel vergoed ik heb zelf nog geen 100 euro bij hoeven te betalen..

Hoofdpijn kan hier mee te maken hebben staat allemaal in contact met elkaar.
Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen hiermee,mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel

Groetjes Wendy
zo, 11/12/2006 - 15:54 Permalink
bombayaapje

Hallo,

Ik heb begin deze week een volledige bovenprothese gekregen. Het trekken etc viel me reuze mee. Alleen veroorzaakt het gebit nu zelf nieuwe wonden door scherpe randen.
Als je geluk hebt - dat hoop ik voor je - en het gebit geen wonden veroorzaakt, kun je na een dag of vier, vijf zeker aan het werk. Hangt af van het werk dat je doet natuurlijk. Mijn werk bestaat uit het praten met clienten en dan blijf je toch wat langer thuis.
De eerste dagen zul je waarschijnlijk een beetje slissen. Gewoon veel oefenen thuis, lekker voor je uit zitten praten.
Sterkte!
vr, 03/21/2008 - 14:59 Permalink