27 jaar en bang voor de tandarts....

Author:
monique27
Posted:
di, 03/09/2010 - 15:12
Hallo allemaal,

Ik zit met een behoorlijk probleem, ik ben monique en ben 27 jaar jong.
Ik ben de afgelopen 2 jaar niet meer naar de tandarts geweest omdat ik gewoon gezegt niet meer durf!
Ik ben moeder van 2 lieve kinderen en na mijn 2 zwangerschappen is mijn gebid verslechterd.
Mijn gebid is altijd slecht geweest, en als ik naar de tandarts ging had ik altijd wat! dat was zo toen ik een klein meisje was, ik had een vreselijke tandarts die absoluut niet wist hoe hij mensen moest geruststellen. Gelukkig is deze tandarts met pensioen en hebben we een hele moderne tandarts praktijk terug geregen.
Toen ik 2 jaar geleden daar voor mijn half jaarlijkse controle kwam, had ik er best vertrouwen in. ik had een aardige arts die bereid was mij te helpen met mijn probleem, ik heb namelijk een speeltje tussen mijn tanden, daar schaam ik me al voor sinds ik me kan herrinderen.
Hij had met mij een plan opgezet hou we alles goed gingen aanpakken. Eerst alle oude vullingen vervangen, kroon plaatsen, spleetje behandelen en mijn tanden een mooie kleur geven! Ik kwam best blij thuis en had er vertrouwen in!
Toen ik twee weken later terug moest komen voor een behandeling bleek deze arts weg te zijn.. :cry:
Nu moest ik mijn verhaal en probleem opnieuw vertellen tegen een arts die amper nederlands sprak... Hij vond het onzin en wilde alleen de behandelingen doen die nodig waren. niks geen nieuwe vullingen, spleetje weg halen enz. enz.
Ik ben huilend weg gegaan, en nooit meer terug geweest.
Nu heb ik dus het probleem dat ik niet meer durf, ik ben altijd bang geweest en mijn moeder moest altijd met me mee om mijn hand vast te houden, ik wil zo graag eindelijk eens een gebid waar ik trots op kan zijn!!
Wie heeft er tips of advies?

groetjes monique
groente

Hoi Monique,

Wat een vervelend verhaal! Ik ken je nare ervaring met een slecht nederlands sprekende tandarts waar je niet mee kunt praten of overleggen. Maar laat je daardoor niet weerhouden naar de tandarts te gaan! Weet je waar je aardige tandarts gebleven is? En zoek anders een nieuwe Nederlandssprekende tandarts, misschien eentje die gespecialiseerd is in angstige patienten.

Heb je het stuk op de website over angst al gelezen? Daar staan nuttige algemene tips in (klik hier)
di, 03/09/2010 - 20:46 Permalink