12 jaar niet geweest

Author:
ew75
Posted:
zo, 07/18/2010 - 10:55
Hoi

Ik ben inmiddels 12 jaar niet meer bij een tandarts geweest. Ik heb vorig jaar wel een keer mijn tanden laten bleken omdat de boel nogal vergeeld was ( ex-roker ) en dat ziet er wel een stuk beter uit. Voor de rest heb ik nog een redelijk goed gebit en heb geen klachten. Het ziet er ook allemaal normaal uit , alleen 1 tand is iets naar voren gegaan. Voor de rest zal er wat achterstallig onderhoud zijn en wil ik mijn gebit laten nakijken, schoonmaken van tandsteen e.d. en , indien nodig, laten behandelen. Dit om te voorkomen dat ik evt. wel problemen zal gaan krijgen. Het is uiteraard mijn angst wat het steeds heeft tegen gehouden en nu heb ik 2 keer een mail gestuurt naar 2 verschillende tandartsklinieken, maar 2 keer geen antwoord gekregen, en dat helpt allemaal ook niet.... Mijn vraag: Waar kan ik het beste naar toe ? ( noord-nederland ) en hoe zit het met de kosten ? Ik ben ik al die 12 jaar wel maximaal verzekerd geweest met aanvullend tand extra. En nog een vraag: als ik allemaal gaatjes had of rotte tanden, had ik dat dan gemerkt ? Ik heb op 1 kies wel een zwart plekje, maar dat is al 5 jaar hetzelfde plekje, dus dan is dat waarschijnlijk aanslag ? Misschien wat domme vragen, maar ja, t is een forum toch ?

Groetjes Jan Willem uit de provincie Friesland.
Spiegeltje

...en hoe zit het met de kosten ? Ik ben ik al die 12 jaar wel maximaal verzekerd geweest met aanvullend tand extra


In de verzekeringsvoorwaarden staat soms een bepaling dat je eenmaal per jaar of 'regelmatig' naar de tandarts moet. Dit leidt - op termijn -tot lagere kosten voor de verzekeraar, vandaar. Toch wordt daar - heb ik het idee - niet streng op gelet. Als er geen buitensporige kosten zijn, zou ik me daar niet zo druk over maken. Gesaneerd - zoals vroeger in het ziekenfonds - hoef je niet meer te zijn.

als ik allemaal gaatjes had of rotte tanden, had ik dat dan gemerkt ?
Echt rotte tanden zie je natuurlijk zelf wel, maar (gevorderde) gaatjes zijn soms wel te zien en soms niet. Ze kunnen ook tussen de tanden zitten of op plaatsen die je niet goed kunt zien. De tandarts zal dan ook zeker enkele foto's maken. Gaatjes hoeven ook geen pijnklachten te geven. Maar het feit dat u zo lang niet bent geweest hoeft ook niet te betekenen dat u veel gaatjes heeft. Dat er helemaal niets hoeft te gebeuren is echter wel onwaarschijnlijk na zo''n lange tijd niet te zijn geweest.

Er is een apart subforum "Zoek een tandarts".
zo, 07/18/2010 - 11:07 Permalink
ew75

Dat er helemaal niets hoeft te gebeuren is echter wel onwaarschijnlijk na zo''n lange tijd niet te zijn geweest.


Daar houd ik ook rekening mee, achterstallig onderhoud noem ik het maar... Maar omdat mijn gebit nog wel normaal is lijkt het mij nu goed om toch maar heen te gaan om te voorkomen dat ik op de duur toch serieuze problemen ga krijgen
zo, 07/18/2010 - 11:23 Permalink
ew75

Inmiddels ben ik 2 keer geweest en het viel allemaal reuze mee. Mijn gebit is nagekeken en bleek helemaal gezond te zijn, ook het tandvlees. Wel veel tandsteen, maar dat is weggehaald. En 2 gaatjes, welke inmiddels zijn gevuld. Over 6 maanden weer heen voor controle en voor de rest eigenlijk niks aan de hand.
ma, 09/27/2010 - 22:35 Permalink