12 gaatjes en 4 kiezen trekken.......

Author:
Susaa
Posted:
di, 01/04/2005 - 21:02
Afgelopen zomer ben ik in kerkrade geweest en bleek dat ik 14 gaatjes had en 4 kiezen incl 2 verstandskiezen beneden getrokken moesten worden.
Later bleek dat ik zwanger ben en heb ik besloten om niet onder narcose te gaan en ben heel erg bang naar de tandarts van mijn vriend geweest.

Nu.......11 gaatjes en 1 kies minder. (hij is er 1tje vergeten daar bel ik morgen over op). Ik ben zoooooo blij dat ik gegaan ben.....maar aan het einde van de maand wordt de andere kies getrokken dus kan hij dat gaatje ook vullen. (ik ben op het moment aan het verhuizen, en heb weinig tijd dus kon vandaag echt die kies niet trekken want dan ben ik 2 dagen kwijt aan de pijn)

Mijn tandarts is best wel geschrokken de vorige x, toen hij mijn kies trok, de tranen stroomden uit mijn ogen van de angst, omdat hij niet had verwacht dat ik zo extreem bang ben voor de tandarts.

Nu heb ik nog geen afspraak gemaakt voor mijn verstandskiezen te laten trekken. Hij wil die andere kies nog trekken en dat ik over een half jaar op controle kom. Voor 1 kies moet hij mij doorsturen naar de kaakchirurg geloof ik en de andere denkt hij wel te kunnen trekken, maar hij wil afwachten. Ik denk dat hij wil afwachten totdat hij mij ook voor die andere kies moet doorverwijzen. Volgens mij durft hij zelf die kiezen ook niet te trekken omdat ik zo bang ben. Maar wat gebeurd er bij de kaakchirurg dan? Trekt hij ze er dan uit? ik heb wel eens gehoord dat ze eruit worden gesneden? Als dat gebeurd dat kan ik echt niet aan.....trekken vind ik al doodeng. Iemand hier ervaring mee? Ben best wel bezorgt hierover.

Voor de rest ben ik nog steeds bang voor de tandarts. Echt heel bang, maar ik heb met hem afgesproken dat er zodra er iets in mijn mond is gebeurd, stukje afgebroken of vulling die eruit valt dat ik meteen bel en naar de halfjaarlijkse controle kom. en of ik dat doe want ik laat het echt nooit meer zo ver komen.

Een half jaar geleden heb ik de stap genomen om naar de tandarts in kerkrade te gaan, ik ben nog niet klaar maar wel bijna, en echt zo blij dat ik die stap genomen heb.....Ik wil iedereen heel erg bedanken hier die mij zo gesteunt hebben, als ze hier nog zijn want ik ben een hele tijd niet meer geweest hier.

Liefs Suzanne
scaredycat

Hey Suzanne,

Gefeliciteerd met deze stap: SUPERGOED van je!!! :smt038

Je schrijft dat je nog steeds erg bang bent, maar wat
ik me nu afvraag: is het je mee of tegen gevallen???
Zelf ben ik vorige week teruggeweest en is er weer
flink in mijn mond gerommeld, maar ik merk voor
mezelf nu dat ik niet meer zo bang ben als eerst...

Echt mooi dat je al zover bent, hoever
ben je inmiddels met je zwangerschap?

Sterkte en succes nog,
JAN
wo, 01/05/2005 - 00:38 Permalink
Susaa

Hoi Jan....

Long time no see.....Goed van je dat je nu alles bij houd, het is nog best eng he?
Het is mij niet mee of tegen gevallen, ik was bang en dat ben ik nog steeds, vind het gewoon vreselijk dat gedoe allemaal in mijn mond. Natuurlijk ben ik niet mee zo bang als eerst. Maar nadat ik wist wat er loos was en niet alles eruit hoefde en mijn tandarts erg begrip vol is, en hij laat me mijn verhaal doen etc, scheelt het wel een heleboel.

Ik ben wel echt doodsbang om mijn kies weer te laten trekken, de vorige x stroomden de tranen echt uit mijn ogen van de angt. Het deed echt geen pijn, maar ik was zoo ontzettend bang.....Maar ik ben er bijna en hoop voor de toekomst op zo min mogenlijk gaatjes hihi :)

Gisteren zijn er 3 gaatjes gevuld, en de verdoving deed echt pijn, ik dacht echt dat ik van me stokkie af zou gaan, heb echt liggen trillen op de stoel, maa bij het boren was het alweer weg en ging alles goed, geen pijn :) en het was zo klaar.

Ik ben nu alweer 23 weken zwanger, dus dat schiet goed op.....ook zijn we bezig met verhuizen dus ik heb het echt heel erg druk. Ik ga zo weer aan de slag.... Lief van je dat je erna vraagt

Liefs Suzanne
wo, 01/05/2005 - 08:29 Permalink
alscho28

Nou ik vind het al echt goed dat je wel gewoon gaat ondanks dat je bang bent. Helemaal top.
En dat allemaal ondanks de behandelingen die je ondergaat. Das niet nix. En ik vind het zo goed dat je het positieve er uit wil halen.
Nog een aantal weken en dan is de behandeling helemaal klaar? Ik weet dat het vroeg is, maar alvast veel suc6 toegewenst.

Ook wil ik je nog feliciteren met je zwangerschap. Vorige keer heb ik dat niet gedaan. Beter laat dan nooit, zeg maar.
Is dit het eerste kindje ?
wo, 01/12/2005 - 15:29 Permalink
admin

Beste Suzanne,

Ik heb je vehaal met veel interessen gelezen en moet je bekennen dat ik je heel erg moedig vindt. Tjonge wat knap van je om ondanks je angst al deze behandelingen te ondergaan. Zo zie je maar weer dat je toch alle moed hebt kunnen bijeenrapen om te gaan en dat zonder narcose ivm een zwangerschap. Ik kan niet meer zeggen dan dat ik mijn pet voor je af neem.
Heel veel succes met je zwangerschap en veel succes verder.

Held op sokken.
za, 01/29/2005 - 23:53 Permalink
Senny

Suzanne,

Ik ben vorige week voor het eerst naar kerkrade gegaan voor de eerste narcosebehandeling. Duurde 2 uur en de volgende afspraak staat over een paar weken. Ik heb net zoveel narigheid als jou, gelukkig heb ik eindelijk de stap gezet om er iets aan te laten doen. En die mensen daar weten echt wel wat ze doen, dat merk je meteen als je binnen komt.
ma, 02/07/2005 - 16:32 Permalink
admin

Beste Senny,


Geweldig he? Hoe deze mensen met je omgaan. Daar ben je nog geen nummer...Ja tuurlijk, in de computer wel. Het moet uiteraard werkbaar blijven. Maar fysiek zijn deze mensen stuk voor stuk heel betrokken bij hun patiënten. Voor mij is het alweer 3 kwart jaar geleden dat ik daar heerlijk heb zitten slapen. Ik sluit me geheel bij jouw woorden aan. Die mensen uit Kerkrade zijn TOP ...........

Groet,

Held op sokken
ma, 02/07/2005 - 20:29 Permalink
Susaa

Hallo!!!!!

Ben al een hele tijd hier niet meer geweest! Mijn behandeling is zover als klaar!!!! Ik ben nog 1 x teruggegaan ivm een piepklein gaatje.

De laatste kies was een verschrikking!!!! Ik moest 's middags naar de tandarts dus zat de hele ochtend alsmaar zenuwachtiger te worden, en bij de tandarts zelf op de stoel scheelde het geen haar of ik was weer vertrokken. Eenmaal begonnen kreeg ik bijna een paniekaanval, voelde me flauw en wilde het niet mee maken. De kies moest in 2en geboord worden en dat geluid!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaarrrrrgggggghhhhhhh.

Alhoewel......achteraf deze 2 stukken gingen er makkelijker uit dan die eerste kies. Hij trok ze er zo uit en die andere kies daar moest echt even goed aan getrokken worden en daar was ik zo bang voor. De 2e x heelde ook veel sneller en beter gelukkig.

Ik ben gewoon klaar!!! Nou ja voor mijn gevoel dan. Ik moet er nog 2 verstandskiezen uit. Maar dat doen we gewoon nog niet. Over een half jaar ga ik gewoon weer op controle en zien dan wel verder. Ben ik nog zo bang, want ik weet dat ik deze ervaringen toch even moet laten rusten. (gaat ook zo bij een bevalling hihi, de 1e paar maanden erna kreeg ik NOOIT VAN MIJN LEVEN meer een kind, en over 2,5 maand verwacht ik de 2e) Maar ben ik nog zo bang, dan ga ik ze in Kerkrade laten trekken onder narcose. Maar dat zien we dan wel. Misschien heb ik dan wel genoeg lef om het gewoon bij de tandarts te doen, nu iig niet!

alscho28: Dankje wel, het is ons 2e kindje. De behandeling is nu helemaal klaar op mijn verstandskiezen na, maar dat komt wel!

Held op sokken: Hihi mijn tandarts zei precies hetzelfde, in het begin had hij niet verwacht dat ik zo bang was, maar hij is echt geschrokken over hoe bang ik ben. Hij was echt verbaast dat ik de laatste x voor het laatste gaatje alleen ben komen opdagen, zonder mijn vriend. hihi....tja ik moest wel. Hij kon niet mee.

Senny: Goed dat je die stap gezet hebt, echt waar!!! ALLES beter dan elke dag die angst voor de tandarts, elke dag weten dat je eigenlijk wel moet, maar die stap maar niet neemt omdat je niet durft. En wetend dat je tanden alleen maar achteruit gaan.
Weet je?? Ik heb het verteld tegen vrienden dat ik heeeeeel veel gaatjes had en heel bang ben, 1 vriendin is nu ruim een jaar niet meer geweest, een andere al 5 jaar niet meer, haar zusje ook al 1,5 niet meer, en ik kan ze alleen maar zeggen dat ze moeten gaan. Voel me trots dat ik er "vanaf" ben. Succes nog met je laatste behandeling! Slaapse ;)

Liefs Suzanne
vr, 02/18/2005 - 22:30 Permalink
minique

Hey, Suzanne, gefeliciteerd! Je hebt het achter de rug! Geweldig en wat ontzettend goed van je dat je zo hebt doorgezet. Klasse!

Soms is het inderdaad goed om alles even laten bezinken. Die verstandskiezen komen wel. Nu eerst lekker gaan toeleven naar je 2e kindje. Laat je ons over een tijdje weten wat het is geworden en hoe het met jullie gaat?

:smt006 Monique
za, 02/19/2005 - 07:34 Permalink
Susaa

hihi, ja natuurlijk laat ik weten hoe het verder gaat!! Ik was hier voor het eerst, nèt voordat ik zwanger werd. ik heb toen een afspraak met kerkrade gemaakt, foto's laten maken en toen ik gebeld werdt om een afspraak te maken voor de narcose behandeling moest ik het laten afweten vanwege de zwangerschap. Hoe raar dingen ook kunnen lopen. Dus iedereen die mij gesteund heeft en advies gegeven heeft en mijn "verhaal" gevolgt heeft, heeft het 'recht" om te weten welk klein mensje ervoor heeft gezorgt dat ik al mijn moed bijelkaar geschaapt heb en zonder narcose mijn gebit weer in orde heb laten maken ;)

Bij mijn vorige zwangerschap wist ik ook al dat ik naar de tandarts moest, maar gebruikte mijn zwangerschap als smoes om niet te gaan, daarna gebruikte ik de borstvoeding om niet te gaan. Ik wilde de borstvoeding afwachten en daarna onder narcose. Maar dat heb ik uiteindelijk nagevraagt en ik hoef dan maar 1 dag geen borstvoeding te geven en de volgende dag mag ik weer. Goed om te weten voor als ik mijn verstandskiezen tòch onder narcose laat trekken. :lol:

Maar nu ff (hoop ik) de eerst komende half jaar geen tandarts, tenzij er iets is met mijn tanden, dan moet ik meteen bellen. Eigenlijk logisch he? Misschien als ik mij over een tijdje heel goed voel dat ik al eerder de tandarts bel om een verstandskies eruit laat trekken, wie weet. Ik zie het wel. Voor mijn gevoel ben ik nu iig ff klaar :)

Liefs Suzanne
vr, 02/25/2005 - 10:01 Permalink