Carisolv

Author:
Denise25
Posted:
ma, 04/23/2007 - 15:26
Ik heb op internet het volgende gevonden:

Er is sinds kort een nieuw alternatief op het gebied van gaatjes vullen; Carisolv. Bij deze techniek, die in Zweden is ontwikkeld, is het niet nodig om te boren. Want juist bij dit boren gaan er stukjes van het gezonde tandweefsel verloren. Het boren van gaatjes wordt gedaan om bacteriën, ook wel cariës, die het gaatje hebben veroorzaakt, te verwijderen.
Nu is er dus Carisolv. Het is een gel die alle cariës verweekt. Hierna kan het voorzichtig met speciale afgeronde botte instrumenten worden weggeschraapt, meestal zonder pijn en ook zonder het gezonde deel van de tand onnodig aan te tasten. Daarna kan het gaatje gevuld worden. De behandeling is stil en vaak geheel pijnloos. Je tandarts kan je meer informatie geven over deze nieuwe methode.


Is er bij de tandartsen hier al iets over bekend of gebruiken jullie het misschien al?
Het klinkt in ieder geval een stuk prettiger dan boren.
inka1982

als je op dit forum zoekt op carisolv vind je heel wat onderwerpen. Daar staat ongetwijfeld meer dan ik me zo kan herinneren als leek :wink: .
ma, 04/23/2007 - 15:47 Permalink
tandartsassistente

Hallo

carrislov bestaan al een hele tijd, dit is echter zeer duur en onmogelijk om dit bij alle patienten toe te passen.
Tegenwoordig wordt er composiet gebruikt (witte vulling) hierbij boor je geen gezond tandweefsel weg, maar alleen het aangestaste gedeelte.

Carisolv is een goed middel als je een diep gat hebt en bijna de zenuw raakt, dan kun je verder met cariesolv zodat de pulpa onbeschadigd blijf.

Maar voor een echt gat is carisolv niet de oplossing!

Laser is in aantocht en dit kan de toekomst zijn, maar carisolv denk daar maar niet aan.

groetrjes
vr, 04/27/2007 - 13:48 Permalink
Denise25

Dank je voor de informatie.

En sorry, ik had eerst even moeten zoeken op het forum voordat ik hierover een topic opende :oops:
vr, 04/27/2007 - 13:50 Permalink
Van Leeuwen

Zelf denk ik inderdaad dat laser niet zijn weg zal vinden in de normale praktijk maar toch voor de specialisten is weggelegd. Niet omdat het lastig werken is met een laser maar meer omdat het zeer tijdrovend is. Een laser voor tandvleesbehandelingen wordt al wel regelmatig in "normale" prakrijken gebruikt.

Gr. Maurice

P.S. Heb zelf een sciptie geschreven over lasers in de tandheelkunde
do, 05/31/2007 - 00:32 Permalink