Wel of geen implantaat laatste kies rechtsonder?

Author:
Eline33
Posted:
wo, 06/22/2016 - 20:42
Hallo,
Mijn verstandskies rechts-onder groeide scheef tegen mijn achterste kies aan, en heeft daar een gaatje in de wortel geboord. De verstandskies is er nu half uit (de wortel zit er nog in omdat deze vast zit aan de zenuw), maar de kies ernaast is niet meer te redden helaas, en wordt komende week ook getrokken.
De tandarts zegt dat er voor het gat 2 opties zijn: een implantaat of een plaatje. Nu durf ik een implantaat niet aan, omdat ik veel verhalen tegenkom over blijvende zenuwpijn. Maar een plaatje schijnt je tandvlees weer aan te tasten waardoor je overige kiezen/tanden los gaan zitten. Het liefst zou ik daarom niks doen, maar dan is er weer kans (of zekerheid?) dat mijn 2 kiezen erboven (verstandskies en achterste kies) naar beneden zakken. Op de foto s die gemaakt zijn is duidelijk te zien dat die 2 kiezen nergens meer op zullen steunen.
Nu is mijn vraag:
1 als je elke dag even met die bovenkiezen op een houtje oid bijt, kun je het uitzakken dan tegengaan?
2 zo niet, hoeveel jaar gaat er gemiddeld overheen voor je kies uitzakt? Kun je evt tegen die tijd ook nog een implantaat nemen om het uitzakken tegen te gaan, of is het dan te laat?
3 is een frame nog een optie? Hij zal dan maar aan 1 kies vastzitten (kies met vulling dacht ik), dus misschien niet zo stabiel, maar dan zakt boven in elk geval niet uit.
4 zal het slinken van de kaak een probleem worden als ik niks doe? of zal dit meevallen doordat de wortel van m'n verstandskies er nog wel zit?
Ter info: ik ben 33. Alvast bedankt!
Lieneke

Ik zou op jouw leeftijd never nooit niet voor een plaatje/frame gaan. Joh, zo'n uitneembare voorziening zit echt niet lekker en is ook echt niet charmant. Ik zou absoluut voor een implantaat gaan. Dat gaat erg vaak heel goed. Een top-oplossing! Goede investering. Hoe snel een kies uitzakt, zou ik niet weten. Heel individueel, denk ik. Denk er ook aan dat alles zich kan verplaatsen en niet alleen uitzakken. Op een houtje bijten zal echt niet werken. Een plaatje oid is het begin van het einde.
ma, 06/27/2016 - 09:47 Permalink