Verstandskies weg laten snijden

Author:
Sien
Posted:
zo, 02/25/2024 - 08:24
5 weken geleden heb ik mijn verstandskies eruit laten snijden.De wortels van mijn verstandskies lagenop de zenuwen , waardoor er een zenuw is geraakt. Verder is ingreep prima verlopen, eertse 2 dagen voelde het ook prima. Maar toen kreeg ik steeds meer pijn. 3x terug geweest naar de kaakchirurg, ze hebben het 3x schoongemaakt, er was niets ontstoken. Het zag er allemaal goed uit. Door mijn leeftijd 49 jaar, blijkt het herstelproces wat langer te duren. Ik heb 2 weken lang 8 paracetamol per dag genomen daarbij 3 iboprufen 600 en 1 tramadol. Na 2 weken heb ik dat afgebouwd, maar afgelopen week neemt de pijn weer toe. Doordat de zenuw geraakt is, heb ik een tintelend gevoel, aan de rechterzijde tot halverwege mijn kin. Afgelopen week ontzettend last gehad van mijn voortanden, dat is nu gelukkig verdwenen. Sinds vrijdag weer flink aan de pijnstillers, vannacht gelukkig weer goed geslapen. Ben zo bang dat die pijn niet weggaat, en om nu weer de kaakchirurg te gaan bellen??? De andere kant mag ook nog, maar die kunnen ze niet helemaal verwijderen omdat die zenuwen door de wortels heenlopen, dus dan gaan ze de kies halveren, maar oooh ik durf zo niet meer. Wie herkent dit?
Tandarts_Richa…

Eerst dat halveren: prima oplossing laat ik heel vaak toepassen om beschadiging v d kies ervoor door de verstandkies te voorkomen. De rest v d wortel blijft gewoon zitten.
Een geraakte zenuw heeft soms weken/maanden nodig om te herstellen en soms herstelt het helemaal niet, uw KC weet uw situatie.. Zie eerdere antwoorden op dit forum. Uw KC kan u het best adviseren. Dus bij twijfel contact opnemen.
zo, 02/25/2024 - 11:01 Permalink