Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Verstandskies trekken BESTE TIPS! | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Verstandskies trekken BESTE TIPS!
Stefany Goncalv...
Offline
Laatst gezien: 6 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/22/2020 - 20:12
door Stefany Goncalves de Sousa wo, 01/22/2020 - 20:32
#1

Hoi allemaal,

2 maanden geleden heb ik mijn verstandskies getrokken. Na vele forums en tips te hebben gelezen was ik er helemaal klaar voor. En wauw wat heb ik het zwaar gehad. Niets of niemand had me voorbereid op de meest helse 2 weken van mijn leven. Ik dacht alles goed gedaan te hebben. Met schoonhouden tot aan spoelen alles volgens het boekje. Ik mocht alles eten maar weigerde en at de eerste dagen dus ook alleen soep of heel zacht voedsel. Maar niets heeft goed gedaan want bij dag 4 verging ik van de pijn. Ik was ervan overtuigd dat het ontstoken was en ging terug naar de kaakchirurg.

Eenmaal daar zei hij dat het er goed uit zag. Geen viezigheid maar ik had een dry-socket. Dat is dus een langzaam genezingsproces. Kan je blijkbaar dus ook krijgen!?

Ik ben afgelopen woensdag voor de andere kant langs geweest en ik dacht; deze keer MOET het anders gaan. Dit zijn mijn tips en ik vind het bijna eng om te zeggen maar deze keer ben ik gewoon PIJN-VRIJ. Ik heb ibuprofen 600 gekregen en eigenlijk ook alleen de eerste dag genomen sindsdien gaat het prima!

Dit zijn mijn tips!
- Meteen na de behandeling de hele dag koelen. 20 minuten koelen en 20 minuten rusten. Deed wonderen want ik heb geen zwelling!
- Geen warm eten! De eerste dagen alleen ijs en vla. Heel veel waterijsjes!
- de eerste nachten niet plat slapen
- niet zuigen, spugen of spoelen de eerste 2 dagen!
- 3 dagen het spuitje niet gebruiken (als je alleen vla en ijs eet heb je ook minder kans op etensresten en bacteriën)
- 3e dag waterperoxide verdunnen en spoelen

Dit waren ze. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, voor mij deed het iig wonderen!

Succes!