verstandskies doorkomen 14 jaar

Author:
charlieflotte
Posted:
vr, 06/02/2017 - 11:40
hoi, ik ben dus 14 jaar en nu al komt mijn verstandskies door.
het is alleen maar die van rechtsonder maar ik vroeg me af of het wel goed is als hij zo vroeg al doorkomt, ik heb namelijk een beetje gegoogled en zie dat het pas normaal is dat de kies doorkomt vanaf 17 jaar.
ook heb ik heel veel pijn in mijn kies en oorlel. ik weet niet of mijn oorlel er wat mee te maken heeft maar alleen als ik kauw stopt de pijn een beetje.
er tips tegen de pijn? of wat kan ik het best doen?

ik hoop dat er goede tips zijn want de pijn is niet leuk meer...
groetjes,
Carla
aliye

Hey, ik ben 15 en ik heb ook de mijne gekregen. Ik wist eerst niet wat het was mijn kies en oorlel deed ook pijn, dus ik ben naar de tandarts gegaan. Zij hebben een röntgenfoto getrokken en zagen dat ik vier verstandskiezen had. Mijn tandarts zei dat ze het ook had, dezelfde pijn met haar verstandskiezen. Ze zei dat de pijn bij haar oorlel helemaal weg ging nadat ze alle vier had laten weg trekken. Dus ja het kan je verstandskies zijn laat het controleren bij een tandarts. Want de enige optie is ze laten wegtrekken bij een ziekenhuis.

Groetjes,
Aliye
di, 04/09/2024 - 00:30 Permalink
Tandarts_Richa…

SDommige verstand kiezen kunnen ook door een tandarts getrokken worden. Vroeger werden de kiezen gelijk verwijderd. Tegenwoordig, als de kiezen goed zijn aangelegd en goed in de rij zitten verwijderen wij ze niet meer.
di, 04/09/2024 - 22:30 Permalink