Tips: Google en andere zoekmachines

Author:
Lieneke
Posted:
wo, 08/11/2004 - 09:23
Behalve op http://www.tandarts.nl zijn er natuurlijk vele sites waarop tandheelkundige of algemeen medische informatie te vinden is. Hieronder noemen we een aantal manieren deze informatie te vinden.

De populairste en zeker ook een van de betere zoekmachines op het moment is Google, http://www.Google.nl. Op deze pagina is ook makkelijk in te stellen of alleen op Nederlandse of ook andere sites gezocht moet worden.

Ook http://www.startpagina.nl is een nuttige pagina om zoekmachines te gebruiken. Middenbovenin deze pagina staat "zoek" met een veldje om zoektermen in te vullen. Door op het zwarte driehoekje te klikken kunnen verschillende zoekmachines worden geselecteerd. Helemaal onderaan staat "wijzig deze lijst". Door hierop te klikken kunnen ook minder bekende maar soms zeer nuttige zoekmachines worden gebruikt en ook aan het menu van de startpagina zelf worden toegevoegd.

Belangrijk is wel zich te realiseren dat er naast goede informatie op het internet ook verkeerde informatie te vinden is. Belangrijk is het om kritisch te blijven en dit soort informatie alleen als aanvulling op behandeling en informatie door een tandarts of andere geschikte behandelaar te gebruiken!