Tanden bleken, welke opties?

Author:
Lieke94
Posted:
do, 08/18/2022 - 17:55
Hi allemaal,

Ik heb mijn hele leven al wat gelere tanden dan gemiddeld. Helaas na een ongeluk vorig jaar lijken mijn tanden nog geler geworden. Mijn snijtand was afgebroken dus daar zit een stuk vulling aan. Ik geloof dat de tandarts destijds A3 gebruikte als kleur. Eén voortand is vervangen voor een implantaat met een kroon erop omdat van deze tand de wortel was gebroken.

Eén hoektand is sowieso wat geler dan de rest, maar kan je überhaupt maar één tand bleken?

Hoe kan ik mijn tanden het beste wat witter laten maken? Bij bleken kleurt de kroon denk ik niet mee? Dus dan moet de hele kroon vervangen worden wat weer een dure grap zal zijn.. ik hoor graag of er enkele opties zijn.
Tandarts_Richa…

A 3 is een mooi meest voorkomende kleur. De hoektand is altijd donkerder dan de andere voortanden. Die nuance verschil maakt het juist levendig en niet een doods eenheid blok. Een kroon kleurt idd niet mee maar de kleur daarvan is als het goed is afgestemd op de resterende tanden. Als de tanden in korte tijd donkerder worden zou ik een x-foto maken om te zien of de zenuwen v andere tanden ook beschadigd zijn waardoor een wortelkanaalbehandeling nodig is. Een WKB behandelde tand kan intern gebleekt worden. Maar dat pakt niet altijd. Indien het element vitaal is kan ook enkel gebleekt worden maar dat is vaak lastig. Voor een geoefende behandelaar niet.
do, 08/18/2022 - 22:33 Permalink