Pijn bij kauwen na plaatsing van een nieuwe brug

Author:
Hans2
Posted:
wo, 08/23/2017 - 22:12
Drie maanden geleden had ik regelmatig pijn in van 1 van de kiezen die onder mijn brug zat. De tandarts zei dat hij de brug moest verwijderen om deze kies schoon te maken.
Na verwijdering van de brug heeft hij bij deze kies een wortelkanaalbehandeling toegepast en een afdruk gemaakt voor een nieuwe brug.
Twee maanden geleden is de nieuwe brug (bovenste kaakhelft) geplaatst. Het bleek dat er veel van de kiezen van mijn onderste kaakhelft moest worden afgeslepen en later ook
nog van de brug zelf. Hoewel de brug en de onderliggende kiezen nu geen contact meer met elkaar hebben, kan ik met de brug nergens in bijten zonder dat ik pijn voel in de kies (hoektand) die onder de brug ligt. De tandarts zegt dat hij de brug niet kan verwijderen. Hij heeft een röntgenfoto gemaakt maar heeft geen ontsteking geconstateerd. Hij heeft verder de kiezen schoongemaakt en gepolijst en Corsodyl mondvloeistof voorgeschreven. Ik heb er echter weinig vertrouwen in dat dat zal helpen en denk dat de pijn wordt veroorzaakt door het feit dat de brug niet goed past.
Lieneke

Misschien is er een fractuur ontstaan? Dit is zeker niet altijd te zien. Na al dat geslijp zou dat best kunnen, zeker als de brug een tijdje niet goed heeft gepast. Overigens kan het zijn dat na een poos de kiezen weer gewoon in ocllusie staan; die groeien naar elkaar toe.
do, 08/24/2017 - 09:36 Permalink
Hans2

In bijgevoegde tekening is te zien bij welke drukpunten op de brug de pijn optreedt. Vreemd genoeg is de pijn vrijwel afwezig als ik loodrecht tegen de kies druk, maar als ik aan aan het uiteinde van de brug druk uitoefen is de pijn het hevigst. Kan het zijn dat de brug slechts op 1 punt goed is bevestigd?
Attach
do, 08/24/2017 - 22:37 Permalink