paradontitus en bang voor kanker en andere ziektes

Author:
Amber Z.
Posted:
do, 07/04/2019 - 11:23
Beste mensen,

Ik heb al vanaf ongeveer mijn 35e jaar paradontitus. Ik ben nu 45 en de rust lijkt wedergekeerd, de meeste pockets zijn nu 3 - 4 mm en geen bloedend tandvlees meer! Ik rager als een malle en dat helpt. Er is alleen 1 pocket van ongeveer 6-7 mm die we niet onder controle krijgen. Waarschijnlijk moet ik daarvoor een flapoperatie en dat wil ik ook best doen. Ik ben alleen zo bang voor mijn verhoogde kans op kanker door die paradontitus! Kan ik niet beter alles eruit te trekken om zo mijn kansen op kanker en allerlei aan paradontitus gelieerde ziektes (zoals alzheimer en mond- en keelkanker, getsie!) te minimaliseren? Ik ben ook benieuwd hoe het nu zit met het volgende: als het tandvlees rustig is en de paradontitus onder controle, maar nog wel een pocket van 7 mm, heb ik dan nog steeds ernstige paradontitus? Hoe erg moet paradontitus zijn om echt veel risico te lopen? Dat wordt me niet duidelijk op internet en ook mijn mondhygiëniste sust het idee dat ik veel risico loop.

Ps ik rook al meer dan 15 jaar niet meer
leef gezond, sport... enzovoorts.

Ik hoop op professionele antwoorden.
Hypogonder.
vV

ik zie even niet wat dit met de vraag van TS te maken heeft.. maar daarnaast pas op: de enige die het in NL structureel toepast is geen tandarts, en uit diverse discussies op internet is klip en klaar gebleken dat hij het niet toepast zoals het bedoeld is. Ik persoonlijk vind het onbegrijpelijk dat IGZ nog steeds niet ingegrepen heeft hier.
Daarnaast is het al heel lang stil rond om de techniek. Er is ook nooit fatsoenlijk onderzoek naar de positieve werking geweest. De enige grotere onderzoken komen uit d epijplijn van degenen die achter de ontwikkeling van de techniek en het apparaat stonden. Wat op zich al geen goede basis is voor conclusies.
do, 07/04/2019 - 18:45 Permalink
Gijsss089

Als antwoord op door vV

tja... Dat het in NL niet groot is wil niet zeggen dat het geen postieve werking kan hebben. Topsporters gebruiken het, mensen met de ziekte van lyme zijn erdoor genezen, in andere landen wordt het in de tandheelkunde toegepast. Ik snap wat u bedoeld en ben het deels eens, echter hoeft dat niet te zeggen dat iets niet werkt
https://www.sciencedaily.com/releases/2015/05/150526093230.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3722714/
do, 07/04/2019 - 19:02 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Gijsss089

Terug op de vraag: Heb ik verhoogde kans op parodontitis met nog een resterende pocket van 6 a 7 mm en kan ik niet beter alles laten trekken. Kort door de bocht: Nee, zeker niet als je een flapoperatie laat doen. Zo te lezen is je mond al heel goed rustig geworden. Er is inderdaad een relatie tussen parodontitis en kanker, maar dat wil niet zeggen dat er per definitie een hele sterke correlatie (oorzaak > gevolg) is. (Al) je tanden laten trekken heeft ook gevolgen voor je gezondheid en dus zeker niet verstandig, al helemaal niet op deze leeftijd. Probeer het is het juiste perspectief te zien....ben je misschien een hypochonder, als ik vragen mag?
ma, 07/08/2019 - 12:43 Permalink