Niet goed passend klikgebit

Author:
Sientje1963
Posted:
di, 01/17/2017 - 11:38
Ik wil graag weten of er mensen zijn die mijn probleem herkennen of dit zelf meegemaakt hebben.

Ik heb na een bottransplantatie en plaatsen van implantaten sinds september 2016 een klikgebit voor mijn bovenkaak.
Vanaf het begin heeft het gebit niet lekker gezeten en is het diverse malen door de tandarts bijgewerkt.
Probleem is dat de prothese rechts niet om mijn kaak sluit, het is in mijn visie te smal voor mijn kaak waardoor deze niet in de prothese valt maar op de rand ligt. Dit snijdt in mijn tandvlees en verergert zodra ik aan het eten ben. Ook geeft de prothese druk op mijn kaak waardoor ik hoofdpijn krijg en er een implantaat zeer doet als ik eet en de pijn wegtrekt zodra ik de prothese weer uit doe.
Ik heb het gevoel dat de tandarts mij niet serieus neemt en als antwoord geeft dat kaken niet symetrisch zijn.
Mijn vraag is of het zo kan zijn dat de rechterkant van mijn kaak dikker is geworden, cq "doorgegroeid" nadat de afdrukken voor de prothese zijn gemaakt waardoor deze nu te smal is geworden?
Ik ben al jaren bezig om een goed passende prothese te krijgen en dacht dat nu eindelijk het geval zou zijn maar niets is minder waar. Nog steeds kan ik mijn prothese maar een korte tijd in en ben ik niet in staat om hele dagen weg te kunnen door de pijn en het ongemak van de prothese.
Grappa

De enige manier om jouw vraag te beantwoorden is een tweede mening te vragen bij een andere tandarts-implantoloog. Een prothese is een hulpmiddel waarbij ook de verwachtingen reeel moeten zijn, soms kan er geen beter resultaat bereikt worden.
di, 01/17/2017 - 17:46 Permalink