Na endodontoloog nog steeds wortelkanaalontsteking

Author:
Mary01
Posted:
do, 05/11/2017 - 20:08
Hallo, ik hoop dat iemand mij goed kan adviseren. Op vrijdag 24 maart bij de tandarts gat gevuld tussen 2 kiezen, rechtsboven. Tandarts (erg tevreden over) gaf aan 1 kies goed te kunnen repareren en de andere zeer waarschijnlijk d.w.z. geen wkb nodig, met mijn goedkeuring daarom meteen voorbereiding opbouw kroon gemaakt. Vervolgens vanaf zondag nacht zeer veel pijn gekregen, vooral met slapen als er druk op kwam. Donderdag niet meer te harden, al 4 nachten niet geslapen. Helaas, alsnog wkb nodig. Zag het somber in, eerder ooit 2 wkb'en aan andere kiezen gehad, ook ellende traject en 1 kies zelfs getrokken bij kaakchirurg.

Na de wkb 2 dagen goed gegaan, weer veel pijn, terug, opengemaakt maar zag er goed uit. Antibiotica gehad wegens vermoedelijk kaakontsteking. Kuur opgemaakt, terug tandarts want klachten niet weg. Geen stekende zenuwpijn maar zeer pijnlijke tand en drukpijn. Kon er absoluut niet op eten. Zeer pijnlijke plek ook bij tandvlees boven de kies en net ernaast. Opnieuw opengemaakt, weer prima, kanalen schoon. Net voor Pasen dus voor zekerheid nog een antibioticakuur gehad om vrije dagen door te komen. Geen resultaat. In overleg met tandarts besproken hoe verder, endodontoloog of kaakchirurg. Tandarts vermoedde verborgen 4e kanaal. Op advies tandarts daarom endodontoloog, kon helaas pas na 3 weken terecht.

Dat was gisteren. In tussentijd pijnlijke plek tandvlees boven kies en net ernaast uitgebreid. Ook sinds vorige week ineens bruine verkleuring tanden rondom aangedane kies en eronder. Behandeling ging goed (zat inderdaad 4e kanaal) tot opeens zeer scherpe pijn, tot 3x toe. Na behandeling gevraagd of dat van bewuste 4e kanaal kwam, maar was niet zo. Kwam van 1 van de andere kanalen. Gistermiddag behandeld, napijn viel reuze mee, ook prima geslapen. Echter sinds vanmiddag weer de "oude" pijnklachten, opnieuw dezelfde zeer pijnlijke tand, erge drukpijn, pijn boven kies (tandvlees) lijkt iets minder. Kan er niets aan verdragen, kies alleen al aanraken doet pijn.

Ik weet dat napijn er bij hoort maar ik ervaar geen verschil met de pijn die ik had voor de behandeling door de endodontoloog... (kosten € 583,-!). Hoe nu verder als dit zo blijft? Toch naar kaakchirurg? Kunnen die door een scan bijvoorbeeld zien of er iets anders aan de hand is? De endodontoloog heeft tijdens en na de behandeling controlefoto's gemaakt. Als er nog een ontsteking aan de wortelpunt had gezeten, dan zien ze dat toch? Kan de kaakchirurg dat op een scan zien?

Op dit moment eet ik al 7 weken met de linkse kant waardoor kaak weer overbelast en pijnlijk is. Ik wil met alle macht proberen kies te behouden want de kies eronder is ook al getrokken.

Alle tips en info zijn welkom... bedankt alvast!

Gr.
Mary
Romy32

Wat vervelend zeg.
Hoe gaat het nu?
Ik denk dat het sowieso tijd nodig heeft.
Ook weet ik dat niet elke ontsteking te zien is op een foto.
Over scans bij de kaakchirurg weet ik niets.
Ik hoop dat er misschien nog iemand anders is die je kan adviseren.
za, 05/13/2017 - 20:17 Permalink
Mary01

Als antwoord op door Romy32

Het gaat voor mijn gevoel iets beter! De pijn bij het tandvlees boven de kies is echt minder. De kies zelf is nog wel heel pijnlijk maar volgens mij toch wat minder dan eerst. Ik heb besloten deze week af te wachten en anders terug naar mijn tandarts te gaan voor overleg, en om te vragen of de kaakchirurg een optie is qua scan.
zo, 05/14/2017 - 09:32 Permalink
Mary01

Als antwoord op door Romy32

Even een update. Het gaat beter, maar nog niet pijnvrij. Kan inmiddels zacht voedsel kauwen aan de rechter kant. Wel nog gevoelig maar geen stekende pijn. Hard voedsel absoluut niet, meteen pijn. Tikken op de kies blijft ook gevoelig. Tandvlees erboven idem. Al met al te doen maar zeker niet ideaal. Er is eigenlijk geen alternatief meer nu. Kroon erop niet verstandig lijkt mij. Blijft alleen trekken kies over. Wacht nog maar even af...
di, 05/30/2017 - 23:16 Permalink