Tot en met 28 april behandelen tandartspraktijken ALLEEN spoed en pijnklachten indien u geen koorts hebt en/of verkouden bent.
De volgende praktijken zijn open voor spoed, pijnklachten en kinderen. Op afspraak kunt u terecht bij o.a.: Dental 365 in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Karel Tandartsen (Rotterdam) & Mondzorg Centrum Utrecht -Tandarts Zaandam Westzijde 212. - Mondzorg Lingewijk Gorinchem -
-- Verwijzing naar nieuws bericht 25 Maart "Handreiking spoedbehandeling" --
Kunstgebit sinds vrijdag | Tandarts.nl
3 berichten / 0 nieuw
Kunstgebit sinds vrijdag
Miranda Versendaal
Offline
Laatst gezien: 1 maand 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/28/2020 - 06:33
door Miranda Versendaal di, 01/28/2020 - 07:21
#1

GOEDEMORGEN sinds vrijdag ben ik de trotse bezitter van een onder en boven prothese ,voor dat dit gedaan was heb ik het hele internet afgestruind naar info.
Ik vond genoeg maar allemaal vrij negatief ,,zo jammer want ik als angsthaas hoopte op echte info vandaar mijn verhaal hier en hoop wat mensen tegen te komen die met mij de eerste lastige tijd kunnen door komen .

Ook ik ben schuld dat ik nu mijn eigen tanden niet meer heb.... angst door de school tandarts .... niet braaf ieder half jaar gaan .... en dan pas gaan als het te laat is en er weer wat getrokken moest worden .
Ben nu 47 en was er zo klaar mee ...de angst om weer kiespijn te krijgen ... nog 2 kiezen over hebben dus niet meer goed kunnen kauwen .
Maar zo bang om de stap te nemen , ik wist dat het moest het was klaar wilde geen angst meer hebben , dus dan maar onder narcose wat me goed bevallen is ,niks gevoeld gemerkt .
Was echt heel nerveus vrijdag moest er om 8 uur zijn en werd pas om 9.30 binnen geroepen, onder narcose gaan vond ik niet zo eng .
Mijn lief mocht er bij blijven tot ik sliep en zou er ook weer zijn als ik wakker zou worden .
dit gedeelte vond ik echt het vervelendste ..... was even paniek volle mond niet kunnen praten totaal verdoofd .slecht kunnen slikken en was echt heel erg bang ..... dan ga je kwijlen en komt er bloed mee (Lijkt erger dan het is )
Na een uurtje mochten we naar huis en heb echt wel gedacht waarom heb ik dit mezelf aangedaan ...., voelde me zo zielig en na dat de verdoving uit ging werken werd het al beter , maar toen kwam ook de pijn .. paracetamol zetpilen in huis 1000 mg ... werkte niet voldoende ...dus had nog wat sterkere pijnstillers in huis die onderdrukte de pijn goed .
Kon niks eten slikken was / is raar maar dat gaat steeds beter .maar wat klemde dat ding zeg ..maar overal gelezen dat ik het de eerste paar dagen vol moest houden en het niet uit mocht doen.
Niet uitgedaan en de smaak die ik in mijn mond had niet normaal meer ... zaterdag gebeld en er werd me verteld dat dat het bloed was dat onder mijn prothese zat .. ok ik mocht hem proberen uit te doen en schoonmaken maar dat durfde ik niet .
Maandag afspraak bij de tandarts om hem er uit e halen en bij te werken ....wat was ik weer nerveus .... had een hoop druk plekjes ... hele vriendelijke jongeman hielp vertelde hem dat ik best bang was en hij nam alle tijd om het er voorzichtig uit te halen .
Deed zeer vooral boven want daar had ik blaren van het drukken .
Hij vertelde ook dat ze waarschijnlijk haast moesten maken en het niet zo netjes hadden gedaan en met wat kracht er in hadden moeten zetten omdat mijn tandvlees al gezwollen was .
Nadat die wat druk plekken had verwijderd..voelde het al 10 keer beter dan daar voor .... en vertelde me dat ik het uit moest doen vannacht .
Ik heb overal gelezen dat je het een week moest inhouden plus het feit dat het er niet uitziet en ik bang ben dat ik iets raars doe wanneer ik slaap en dingen erger maak.en het voelt zo vies .
Alles samengevat tot nu toe het was en is echt niet leuk maar ook niet heel erg ja je hebt ongemakken ...ja soms heb ook ik dipjes maar weet dat het vanaf hier alleen maar beter kan worden .ik hoop dat iemand die hier ook door heen is gegaan me kan helpen wat vragen te beantwoorden .
Ik durf mijn boven gebit niet zo goed uit te doen ,iemand tips
Die smaak in mijn mond is er nog steeds ....
Ik heb een opgezet gezicht en heb het idee dat het erger word op bepaalde plaatsen is dat normaal ?
En nog steeds pijn na 4 dagen ook normaal .?
Als je je gebit uit heb en je drinkt of eet wat gaat dat niet in de wonden zitten ?
Zou graag wat feed back willen zodat ik me wat geruster voel ... en het fijn is om je dingen te delen
Groetjes Miranda

Niemand die dit leest?
Miranda Versendaal
Offline
Laatst gezien: 1 maand 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/28/2020 - 06:33
door Miranda Versendaal wo, 01/29/2020 - 15:26

Hoop op reacties ?

Kunstgebit
collide
Offline
Laatst gezien: 3 weken 6 dagen geleden
Geregistreerd: 09/30/2015 - 20:10
door collide ma, 03/09/2020 - 12:52

Hallo Miranda.

Ik heb nu ondertussen 4,5 jaar mijn gebit en herken een hoop dingen die je verteld.

Eerste wat ik wil zeggen is dat je de juiste keuze hebt gemaakt, het eerste half jaar tot een jaar, afhankelijk van de genezing en hoe je er zelf mee om gaat ben je er nog wel even mee bezig.
Daarna ziet niemand het meer en ga je zelf ook meer genieten.

Als het goed is heb je nu een tijdelijk gebit, hierop wordt straks je permanente gebit gebaseerd en die zit zo enorm veel beter.
blijf ook dan jammeren over druk puntjes zodat deze gelijk aangepakt worden.
Ga je er absoluut niet teveel/schuldig om voelen.

De pijn is normaal, zeker als je drukplekjes hebt.
Probeer deze altijd direct te melden en bij te laten schaven zodat je geen pijn hebt.

Ik heb in het begin het gebit in en uit gedaan afhankelijk van de pijn, goed spoelen met water zodat de wonden schoon blijven en de bloed smaak verdwijnt.
Om je wonden schoon te houden goed blijven spoelen na het eten, dit zal voorlopig nog zacht eten zijn en is dus makkelijk schoon te houden.
Eten zonder gebit met de wonden is het beste in de vorm van vla bv, waar geen stukjes in zitten die in een wond blijven steken.
Zachter vast voedsel proberen met het gebit te eten zodra het lukt en daarna goed spoelen.

Mijn arts rade aan het gebit in de nacht uit te houden, zodat de doorbloeding beter is en sneller geneest.
Na alle 22 jaar operaties aan me hele lijf heb ik wel geleerd dat jou lichaam vanzelf aangeeft dat het ff anders moet, luister daar ook naar.

Ik hoop een beetje duidelijkheid gegeven te hebben., ondanks het een paar weken later is.

Gr kevin