Kan dan helemaal niemand mij helpen?

Author:
Lieke94
Posted:
di, 04/19/2022 - 18:15
Ik heb al eens eerder een topic geplaatst maar ik heb helaas nog steeds geen oplossing gevonden. Ik heb het hele forum afgespeurd naar soortgelijke problemen als ik momenteel ervaar en ik kom er een aantal tegen maar helaas is daar ook nooit meer op gereageerd met wat nou de oplossing kan zijn..

Sinds 3 maanden voel ik mijn tanden afwisselend van elkaar verspringen/klikken of een soort tikje in de tand. Dit voel ik in beide hoektanden zowel links en rechts. De ene keer voel ik het links, de andere keer rechts. Ik kan de tand dan met mijn tong 'wegduwen' en de tand 'springt' dan voor mijn gevoel weer 1 mm terug op zijn plek. In de spiegel zie je nauwelijks beweging maar het voelt ontzettend vervelend en soms word ik er helemaal depressief van... Ik probeer er zo min mogelijk mee bezig te zijn maar mijn tong komt er nou eenmaal met slikken vaak tegenaan en dan voel je het toch. Er is in die drie maanden gewoon geen dag voorbij gegaan dat ik nergens last van had. Tussendoor ben ik meerdere keren bij twee tandartsen geweest. Dit is allemaal bekeken
- Tandvlees check, is allemaal prima
- Botniveau check, ook prima
- Meerdere keren foto's gemaakt. Niks te zien.
- Testen met betrekking tot ontstekingen, kwam ook niks uit.
- Tandartsen hebben zelf gevoeld maar de beweegbaarheid is normaal.
- Gevraagd of het kan komen door tandenknarsen (ook al merk ik hier zelf helemaal niks van) maar ook dat denk de tandarts niet.

Ik merk dat wanneer ik met een flosdraad langs de tanden ga het gevoel een tijdje weg is en de tanden weer stevig vast lijken te staan. Soms staan ze een paar uur 'vast' voor mijn gevoel maar bijvoorbeeld na het eten voel ik ze dan toch weer verspringen of bewegen.

Het lijkt allemaal te zijn ontstaan sinds ik 3 maanden geleden een kroon op mijn implantaat heb gekregen bij een voortand (deze voortand was tijdens een ongeluk vorig jaar helaas gesneuveld dus daarna is er in juli een implantaat geplaatst en in januari mocht de kroon erop) maar dat weet ik niet zeker want gedurende de periode juli-januari heb ik tijdelijk een retentiebeugel gedragen met een opgevulde tand ter compensatie van mijn missende tand en daar zaten mijn tanden als het ware in opgesloten dus kon ik ze niet voelen bewegen.

Welke vervolgstappen kan ik nemen? Nog langer afwachten? Ik wacht al zo ontzettend lang en merk weinig verbetering... En de tandartsen zeggen doodleuk we kunnen niks vinden.... Hoop ontzettend dat iemand mij kan helpen :-(

19 mei heb ik een afspraak om een gaatje te laten vullen, dan wil ik nog twee vragen gaan stellen (misschien heeft iemand hier alvast antwoord op)
- Gaat een spalk achter de tanden eventueel helpen?
- Gaat een retentiebeugel voor 's nachts eventueel helpen?
Lieke94

In de ochtend en begin van de middag is het gevoel het sterkst aanwezig. Soms nog even na het avondeten. Maar al met al lijkt het in de avond een stuk stabieler te staan. Ik heb geprobeerd op te letten of ik mijn kaken op elkaar klem. Dat merk ik niet echt, soms staan mijn tanden wel eens op elkaar maar niet echt met druk. Soms merk ik wel dat ik mijn tong tussen mijn tanden klem of tegen mijn gehemelte aandruk.
di, 04/19/2022 - 19:21 Permalink
Tandarts_Richa…

Heel vervelend voor je. Maar zo kan ik geen antwoord geven dan wat ik al gegeven heb. Wij tandartsen kunnen niets doen als wij geen oorzaak kunnen vinden. Ik zou zelf echt in de mond moeten kijken , de foto's evalueren , om tot een diagnose te komen. En dan nog... als ik geen conclusie kan maken.....Probeer een universiteit kliniek...
vr, 04/22/2022 - 04:59 Permalink