Herbt beugel alternatieven?

Author:
AnnekeR
Posted:
wo, 08/22/2018 - 15:47
Hallo,
mijn dochter is 11 jaar en wij zijn ruim een half jaar geleden begonnen aan een drie jarig traject om de stand van haar tanden, kaak en overbijt te corrigeren. Een onderdeel daarvan is het plaatsen van een herbst beugel.
Nu heeft ze inmiddels een blokjesbeugel boven en onder en dit gaat goed. Daarnaast heeft ze ook een spreader in haar mond in de vorm van een draad die loopt langs haar boven en onder gehemelte.
Hier heeft ze heel veel last van gehad in haar mond. Vooral die aan de bovenzijde veroorzaakte een diepe snee in haar tong. Dit deed zo'n pijn (ze kon helemaal niet meer eten) dat we hem eruit hebben laten halen.
Gevolg hiervan is dat ze nu absoluut niet meer een herbst beugel wil.
Ik ben daarom aan het kijken of er voor een herbst beugel ook alternatieven zijn die wellicht wat langer duren maar minder pijnlijk zijn.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Alvast bedankt
Ortholimburg

Als antwoord op door Romy32

Een Herbst is een vast functioneel apparaat, maar een uitneembaar functioneel apparaat werkt even goed ,bv een twin block .Alleen moet die goed gedragen worden en daar wringt hem vaak het schoentje .Als een losse beugel niet goed wordt gedragen zijn er eigenlijk nog maar 2 mogelijkheden: ofwel de Herbst , ofwel Forsus veren of iets soortgelijks, is allemaal te vergelijken met Herbst ( we noemen dit een non compliance therapy) De andere mogelijkheid is een paar jaar wachten en dan chirurgische correctie. Maar op 11 jaar is dit nog niet aan de orde. Elastiekjes kan ook in sommige gevallen maar lang niet altijd .Hangt af van de ernst van de afwijking.
za, 08/25/2018 - 13:11 Permalink