Help! Unilaterale condylaire hyperactiviteit?

Author:
klaas01
Posted:
wo, 01/02/2019 - 22:58
Hallo allemaal,

Ik ben net nieuw hier op dit forum.
Ik ben behoorlijk gespannen...
De laatste weken merk ik dat mijn onderkaak aan het veranderen is. In de spiegel zie ik dat mijn rechter onderkaak t. o. v. De linker zijde groter is geworden. Zowel in hoogte als in dikte van de kaakwal. Ook zeker is het te voelen en als ik mijn mond open zie in de spiegel zie ik ook het verschil in dikte van de kaakwal en. Ik ben natuurlijk aan het googlen geweest en zag vrij snel de term unilaterale condylaire hyperactiviteit. Ik ben een man van 44 en lees dat dat niet echt de leeftijd is voor het ontwikkelen van unilaterale condylaire hyperactiviteit. Is het mogelijk dat ik, als 44 jarige, nog gediagnosticeerd kan worden met unilaterale condylaire hyperactiviteit?
Óf heb ik dit al veel langer en valt het me nu pas op? Ik kan me het niet voorstellen...

Ik hoop op reactie van iemand die hier wellicht meer over weet.
Trouwens, de tandarts zegt dat er niks aan de hand is en zegt dat niemand perfect symmetrisch is. Maar dit is wel iets meer...

Ik hoor graag van jullie!

Groeten klaas01
Lieneke

Hoei, die moest ik even opzoeken hoor! Het is zeer zeldzaam...dus de kans dat je dit hebt is niet zo groot. Bovendien zou je het dan al eerder hebben gemerkt. Ook is het een relatief grote afwijking, dus je tandarts had het dan toch echt moeten erkennen.
Of je dit hebt of niet, kan ik je vanaf hier echt niet zeggen, laat staan dat ik daar de juiste persoon voor ben. Maar misschien zou je ook eens goed naar je spieren kunnen kijken. Wellicht is de ene kant beter ontwikkeld als de andere kant en ligt het dus niet aan je skelet.
Vraag je tandarts eens wat er dan wel aan de hand is, als hij denkt dat dit het niet is. Zo nodig vraag je een second opinion aan.
do, 01/03/2019 - 12:46 Permalink