Hele brug moeten verwijderen ivm met kaakontsteking

Author:
Mystery77
Posted:
do, 07/20/2023 - 01:05
Dag,

Ik wil graag kijken of er wellicht iemand advies kan geven. Met een brug van 4 jaar oud om precies te zijn. Ervaar ik sinds vrijdag een stekend en bokend pijn in mijn onderkaak.

Doet niet pijn bij koud drinken, eten, poetsen etc. Voornamelijk bij het liggen ontstaat er een hoge druk in mijn kaak en word ik snachts wakker met zeurende pijn in mijn kaak.

Bij een van mijn kiezen waar het om gaat is een zenuw niet behandelt of getrokken. De achterste en grootste kies heb ik helemaal geen problemen mee of klachten.

Natuurlijk is er wel een glazuur laag van mijn tanden gehaald om een brug te kunnen plaatsen.

Het enige advies waar ik behoorlijk van ben geschrokken is brug inclusief de 2 kiezen verwijderen.

Tandarts deed er heel makkelijker over dat ik mij maar niet druk moet maken en dat het allemaal wel goed komt.

Het kost behoorlijk veel geld om implantanten te plaatsen. Een brug met 2 implantaten en ik heb niet even 2500 euro aan de kant liggen.

En als laatste mega angst voor een KC het idee dat ik alles zou moeten trekken zit mij niet lekker.

Ik las ergens dat er ook de mogelijkheid bestaat boren door je brug en toch een wortelkanaal behandeling te uitvoeren.

Zijn er wellicht andere opties/mogelijkheden?
Tandarts_Richa…

Een endodontoloog of tandarts die een wortelkanaakbehandeling moet doen kan toegang tot de zenuwkanaal krijgen door , door de kroon heen te boren. Soms kan de brug af getikt worden waarna het terug geplaatst kan worden. Mijn endodontoloog doet dat. De brug hoeft dan niet met kiezen (pijlers) verwijderd worden. Vraag de foto en plaats hier dan kan ik meekijken. twee implkantaten met een brug kompleet..2500... is niet veel. Maar als brug behouden kan blijven niet nodig.
do, 07/20/2023 - 19:04 Permalink