FLEXIBELE PARTIËLE PROTHESEN of KUNSTSTOF PLAATJE!? Help welke?? I

Author:
April
Posted:
wo, 09/20/2017 - 20:17
Goedenavond,

Ik heb een vraag en ik kan het niet goed op internet vinden!
Ik heb een erg soort van parodontitis. Ik heb een kunststof plaatje voor 3 ondertanden en kies maar daar kan ik echt niet goed aan wennen. Ik heb steeds een droge mond en het irriteert mij.
Nu is mij aangeraden om 4 (boven)voortanden er uit te halen en ook daar een partiel plaatje te nemen!
Slapeloze nachten heb ik daar van gehad. Maar het moet gebeuren om de rest van mijn tanden nog te redden!
Ik zag dat er ook een flexibel plaatje is....... wat mij veel beter lijkt. Alleen dat doet mijn tandarts praktijk niet. En ze hebben daar slechte ervaring mee.

Nou is mijn vraag: wie weet of dat zo is? Is het een goed alternatief? En waar kan je het laten aanmeten?

Alvast bedankt!!
vV

hangt ervan af... punt is: beiden zijn slecht voor de rest van het gebit. Oftewel je maakt een plaatje in deze toepassing maar voor 1 ding, namelijk een voorziening die makkelijk aan te passen/uit te breiden is bij verlies van meer elementen.
Wanneer de rest een goede basis is en moet blijven moet jee een frameprothese maken, niet iets wat bijdraagt aan verder verval.
En een flexibele pp is niet uit te breiden/aan te passen, wanneer er een tand/kies bij moet geplaatst betekent dat dus een nieuwe maken.
Dus bij verlies elementen door ernstige paro, met blijkbaar langzame afbouw naar een volledige prothese is een gewoon KH plaatje eerste keus, vanwege kosten aspect. Is het een situatie die stabiel geworden is, is een frame eerste zo niet enige keus.
wo, 09/20/2017 - 20:57 Permalink
vV

Als antwoord op door April

hij zal in ieder geval stabieler zitten, dat levert op zich al meer draagcomfort op. Negatieve invloed op restgebit is net zo groot zo niet groter. En wanneer er uitgebreid moet worden is het gelijk nieuwe maken, wat langere periode wachten oplevert. Plaatje bouw je in 1 dag om, nieuwe flexpp maken is twee weken, tenminste bij mijn technieker (besteden dit uit)
do, 09/21/2017 - 10:46 Permalink