Fistel schadelijk blijvend gebit?

Author:
MarloesT
Posted:
do, 10/18/2018 - 17:07
Beste allemaal,

Mijn zoontje is op 2 jarige leeftijd op zijn gebit gevallen. Een voortand kleurde wat grijs en is altijd zo gebleven. De tandarts vond het niet ernstig genoeg om hem er uit te halen.
Nu, Mijn zoontje is nu 4,5, heeft hij sinds een maand of 4 een pusbultje boven dat tandje. Het heeft zo lang geduurd omdat ik van het bekende kastje naar de muur gestuurd werd. De tandartsassisten vond het iets voor de huisarts en anders om.
Vandaag bij de tandarts gaf zij aan dat het tandje er uit moet en dat ik rekening moet houden met schade aan de blijvende tand. Dat er een kans is dat het verkleurd/beschadigd/misvormd is. Ik maak me uiteraard hier zorgen over.
Wie weet hier meer over?
Ik hoor graag van u.
vV

schade valt zeer waarschijnlijk wel mee. daarnaast : als het wel zo is doen we er nu niets meer aan.
Wel gek dat een tandartsassistente doorverwijst naar huisarts met een duidelijk tandgerelateerd probleem. Daar mag u de tandarts best even op aanspreken want die is nog steeds eindverantwoordelijke, ook voor wat de assistente doet en zegt.
do, 10/18/2018 - 17:14 Permalink
Woeptiedoe

Als antwoord op door vV

Wellicht een rare vraag, maar weet je zeker dat het een pusbultje is? Bij het wisselen kan een opkomende tand tevoorschijn komen achter de melktand. Bij onze oudste was dit ook het geval, en dat zag er eerst ook uit als een wit bultje direct achter de tand. Een tijdje heeft hij zelfs met min of meer 2 tanden op die plek gelopen, de melktand zat nog vast en de nieuwe tand was voor de helft al tevoorschijn gekomen.

Dit is verder helemaal goed gekomen, het melktandje werd al snel een 'wiebeltand' en kwam er na verloop van tijd vanzelf uit. De nieuwe tand is daarna uit zichzelf opgeschoven om de juiste plaats in te nemen.

Je hoeft aan een assistent niet uit te leggen waarom je een afspraak wil. Gewoon een afspraak maken, als ze vragen waarom 'dat bespreek ik wel met de arts' en gaan.
ma, 10/29/2018 - 21:52 Permalink
vV

Als antwoord op door Woeptiedoe

het is te vroeg voor wisseling, dat is gemiddeld gezien wat later. ook voor een vroege wisselaar is 4,5 jr erg vroeg. Idd even bellen voor een afspraak, maar zou gewoon open kaart spelen waar het voor is, geheimzinnig doen met je zorgverlener (waar ook de assistente deel van uitmaakt) levert niets op. In ieder geval geen voordeel.
wo, 10/31/2018 - 10:31 Permalink