ernstig geslonken bovenkaak

Author:
Peter1
Posted:
zo, 05/01/2016 - 14:30
Ik wil implantaten in de bovenkaak er daar op een klikprothese, omdat ik nu al twee protheses heb gehad maar mijn kaak blijft slinken. Mijn tandarts/implantoloog vindt het de hoogste tijd voor implantaten anders is er straks niet voldoende kaak meer aanwezig.
Mijn verzekering wijst mijn verzoek voor het laten plaatsen van implantaten af, omdat de kaak niet voldoende zou zijn geslonken. Dit ondanks drie dwingende brieven van mijn tandarts aan de verzekering.

Mijn vraag is: Hoe ver moet een kaak geslonken zijn om wel voor vergoeding in aanmerking te komen? En als de kaak te ver geslonken is, wie draait dan voor de gevolgen daar van op.

Ik hoop van harte op een duidelijk antwoord. Aklvast erg bedankt

Peter
Grappa

Dit is helaas erg subjectief. Als jouw tandarts oprecht van mening is dat de aanvraag terecht gedaan kan worden kan na een afwijzing een herbeoordeling aangevraagd worden. Dan is het de bedoeling dat de tandarts nieuwe argumenten aanvoert of eerdere nog duidelijker maakt. Als weer wordt afgewezen kun je verzoeken om een oproep op het spreekuur van de adviserend tandarts. Sommige verzekeraar gaan daar soepel mee om en honoreren meestal zo'n verzoek. Andere doen erg moeilijk en onvriendelijke. VGZ is daar een voorbeeld van. De laatste mogelijkheid is een klacht neerleggen bij de SKGZ. Dat is de geschillencommissie van de zorgverzekeraars. De SKGZ opereert geheel onafhankelijk, hoe gek dat misschien ook klinkt, en is kritisch t.a.v. de werkwijze van de verzekeraar. Niet zelden wordt dan alsnog een aanvraag toegekend.
Er zijn tandartsen die je hierbij kunnen helpen als je eigen tandarts dat niet wil of kan. In een PB kan ik je een link geven
zo, 05/01/2016 - 15:16 Permalink
noga

Als antwoord op door Grappa

Ook ik, was afgewezen voor implanten bovenkaak. Ben toen voor beoordeling bij de CZ geweest. Een onafhankelijke tandarts heeft er naar gekekenn Voor h4et zicht had ik nog een goede kaakwal, maar tijdens de beoordeling kwamen ze tot de conclusie dat mijn kaakwal erg zacht was. Toen hebben ze mijn aanvraag toch toe gewezen.
Ben afgelopen dinsdag geholpen in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Volgens tandarts was het allemaal moeizaam om dat het bot wat er zat heel zacht was. Mag daarom, tot nu toe 6 weken geen prothese in. Baal daar erg van want had rekening gehouden met 2 weken. Heeft bij mij 11 maanden geduurd: vanaf de eerste aanvraag tot de ingreep.
vr, 05/27/2016 - 20:03 Permalink