Eerste prothese

Author:
Alex79
Posted:
do, 09/22/2016 - 16:00
Vorige week woensdag 14 september zijn mijn laatste 16 tanden & kiezen getrokken in het ziekenhuis, Niets mis mee, toppie behandeld geen pijn bij trekken. Wel zijden ze in het ziekenhuis dat mijn prothese scheef zat en dit moest melden bij de tandtechnicus die het gebit had gemaakt (hij zij dat het flauwekul was en dat bijtrekt) Gelijk is prothese geplaatst zowel boven al beneden.

Nu heb ik van alles gelezen hier op het forum en ik begrijp best wel dat ik moet wennen en dat dit even kan duren. Toch heb ik grote twijfels over de kwaliteit van mijn kunstgebit.

Als ik de prothese er uit haal en op elkaar zet dan past het niet. Zodra beide in mijn mond zitten zit het kwa gevoel alles scheef en voelt het niet fijn. Onder prothese doet zeer aan de voorkant en zit nu al los. Ook de bovenkant aan buitenkant is vrij dik en drukt het bovenlip naar voren wat een raar gevoel geeft. Doet erg zeer aan binnenkant denk drukplekken linkse en rechts wel al wat afgehaald maar heeft niets geholpen en als beide gebitten in mijn mond zitten sluiten ze niet goed. nu ben ik vandaag weer naar de praktijk geweest (gedeelde praktijk) zijn collega gaf aan door het zien in mijn mond dat het idd niet goed zit en snel iets aan moet gebeuren .

Nu is mijn vraag wat kan ik wat moet ik doen ? heb morgen weer een afspraak
Dit hoef dit toch zo te accepteren?

En hebben jullie tips voor lekker eten wat wel wil?
Grappa

Een tandtechnicus is niet degene die je mag behandelen. Je moet bij de tandarts of tandprothticus zijn die je de rekening heeft gestuurd en het leeuwendeel bij de zorgverzekeraar heeft gedeclareerd. De pasvorm van een dergelijk prothese is altijd problematich wanneer 16 tanden en kiezen zijn getrokken. Je mag van geluk spreken wanneer het redelijk zit en verwacht geen wonderen en ook niet dat deze prothese lang meegaat. Opvullen zal na verloop van tijd nodig zijn, soms meerdere keren. En na een jaar of zo is vervanging door een andere prothese nodig. Die kan dan gepast worden wat met deze prothese niet mogelijk was.
do, 09/22/2016 - 19:31 Permalink