Vreemde bult (help)

Author:
hilsss
Posted:
di, 11/29/2022 - 22:15
3 weken geleden kreeg ik plots pijn in mijn rechter kaak. Ik dacht meteen aan een doorkomende verstandskies. De pijn was zeurend en niet continu.

Na een bezoek bij de tandarts kwam er eigenlijk niks uit. Er waren geen ontstekingen en ik had ook geen verstandskiezen meer. Hij zei dat het door klemmen kon komen en dat ik het moest masseren.

Eenmaal thuis werd de pijn is erger. Ik kreet zenuwaanvallen om de 10 minuten. Het schoot helemaal naar mijn oog. Had heftige aangezichtspijn. Weer gebeld en een afspraak gemaakt bij de tandarts of het geen ontsteking is.

De tandarts heeft foto’s gemaak en het kon niks vinden. Hij zei dat de pijn normaal is en dat het overbelaste spieren zijn. Ik heb afdrukken voor een bitje laten maken.

De huisarts gebeld en die heeft me pijnstillers gegeven en bloedonderzoek laten doen voor eventuele ontstekingen. De waardes waren normaal.

Inmiddels had ik geen aanvallen meer alleen en vreemd drukkend gevoel op mijn achterste bovenkaak kiezen. Weer afgewacht.

Nu 3 weken verder heb ik geen druk meer. Maar is er een harde gevoelige knobbel ontstaan. Niet op mijn kaak, niet boven mijn kiezen zoals een fistel maar echt erboven helemaal achterin. Het is niet zichtbaar, wel voelbaar. Met mijn tong kan ik het niet bereiken alleen als ik met mijn vinger voel.

Wat kan dit zijn? Moet ik afwachten.. Ik maak me zorgen maar ik word niet echt geholpen.

Kon geen ander foto vinden (heb geen beugel) maar de rode stip is de plek van de bubbel.
Attach
hilsss

Na aandringen een afspraak gekregen morgen…

Zou dit dan toch een ontsteking van de kies /wortel kunnen zijn? Of heeft het toch mniet t de overbelaste spier te maken… De bult is niet goed te zien, moeilijke plek, wel te voelen. Gevoelig.
Attach
do, 12/08/2022 - 20:48 Permalink