Verkoudheidsklachten na wortelkanaalbehandeling

Author:
AstraLaVista
Posted:
wo, 11/30/2022 - 18:34
Hallo, ik ben nieuw hier. Al 4 weken ben ik aan het vechten met de 2 achterste kiezen in mijn bovenkaak, waarbij afgelopen vrijdag een wortelkanaalbehandeling is begonnen bij de op een na laatste kies.
Sinds vandaag zitten mijn oren dicht, heb ik veel doorzichtig slijm uit neus en keelholte en voel ik druk op de bewerkte kies. Ik heb geen pijn, ook niet bij kauwen/druk oid. Ook heb ik verder geen verkoudheidsklachten.
Mijn tandwortels zitten diep in de kaakholte volgens de tandarts.
In hoeverre kunnen bovenstaande klachten kwaad?
Tandarts_Richa…

De WKB is begonnen maar nog niet afgemaakt. Uw klachten moeten 7 dgn na af behandelen over zijn. Weet u zeker dat u niet ook verkouden bent, oren dicht etc lijkt er wel op. Soms heb je kiespijn als je verkouden wordt. Omdat de wortels dan dicht bij de neusholte liggen.
do, 12/01/2022 - 12:52 Permalink
AstraLaVista

Ik zal even posten hoe dit verder ging/gaat. Op 5 december hebben ze vervroegd de wortelkanaalbehandeling afgemaakt ivm psychische problematiek. Helaas bleven de klachten en kreeg ik weer pijn, maar nu ook in mijn onderste kiezen kreeg ik een rotgevoel, alsof de kiezen omhoog kwamen en er vanalles tussen zat.
Omdat ik inmiddels in een burnout geschoten ben en mijn tandarts-angst daardoor nog meer versterkt werd, heeft men mij doorverwezen naar een kliniek voor angstpatiënten. Daar ben ik dinsdag geweest en hun constateerden op hun beurt dat onder vrijwel elke oudere vulling zich cariës gevormd had (en dat zijn er nogal wat). Dinsdag hebben ze dan ook de 2 linker onderkiezen meteen open gemaakt, schoongemaakt en opnieuw gevuld. Omdat mijn lijf nog steeds vecht met naweeën van de wortelkanaalbehandeling (inmiddels heb ik last van beide kiezen naast de wkb, waarvan 1 al ooit een wkb gehad heeft) kreeg ik weer antibiotica en ibuprofen.
Morgen mag ik terug maar, jullie raden het al, nu begint de mijn rechterkant, zowel boven als onder te vervelen. Rechtsonder dezelfde klachten als ik linksonder had: vervelend gevoel door pcm en ibu heen, kies komt omhoog. Rechtsboven lijkt de sinus weer ontstoken te zijn. Ik eet al 6 weken niet op links door alle ellende, ik heb geen idee hoe we dit nu op moeten lossen.

Al vanaf mijn jonge jaren vecht ik tegen cariës. Ondanks goed onderhoud (wat zowel tandarts als mondhygiëniste bevestigen) lijk ik behekst te zijn hiermee.
Ik ben pas 38, maar ik ben eigenlijk wel klaar met dit hoofdstuk. Elke keer die stress en spanningen over mijn gebit. De talloze keren die ik in de stoel lig. Ik weet het niet meer...
do, 12/15/2022 - 22:43 Permalink
Tandarts_Richa…

Omdat u links ontziet krijgt rechts meer te verwerken met enig reactie. U bent op de goede weg. Vraag uw tandarts een keer alles te herstellen wat nodig is. Leg uit dat u af wil v jaren ellende.. En als alles gedaan is geef het de tijd om te stabiliseren. Mijn knie heeft 9 maanden nodig gehad om te herstellen v e operatie. Denkt u dat onze kunstjes niet niet tijd vergen om v te herstellen. Ik geef altijd aan , na een totaal rehabilitatie, geef het herstel een jaar om te herstellen. Bent u er dan levenslang vanaf.... neen dat kan niet maar u beperkt de ellende. En vergeet dan niet de halfjaarlijkse controles. U kunt beter gaan om te horen dat alles goed is dan elke keer p[as te gaan als er ellende is. Men denkt vaak .... ik neem een kunst gebit....vergeet niet dat daar ook van alles mee aan de hand kan zijn. Elke weg dat u neemt kent de problemen op het pad. Ook een kunstgebit. sterkte.Praat met uw tandarts.
vr, 12/16/2022 - 00:21 Permalink