Zoek een tandarts waar op letten?

Author:
Tand2
Posted:
ma, 10/13/2008 - 11:13
Hoi ik zoek een tandarts in Zwolle,

Maar ik vraag me af of een tandartsengroepspraktijk beter of anders is dan een zelfstandige tandarts. Waar moet ik verder op letten? Ik zoek uiteraard eentje die niet uit is op geld en dus niet onnodig allerlei verrichtingen wil doen.

Groeten
Tand2
Lieneke

Het voordeel van een groepspraktijk is dat je met elkaar kunt overleggen. Soort van second opion als de tandarts niet helemaal zeker is. Je kunt dan dus van elkaar leren. Het nadeel is dat sommige groepspraktijken zo werken, dat je soms steeds wisselt van tandarts.
Het prettige van een solopraktijk is dat het wat 'knusser' is en dat de band tussen jou en de tandarts heel sterk wordt (als het goed is).
wo, 11/05/2008 - 11:07 Permalink
Groningen

Vraag eens rond bij mensen in je buurt/vrienden, en kijk als je in de praktijk bent of het er netjes uitziet... is alles schoon? en is er een klik met de tandarts, kan je je vragen goed stellen etc...

Als je een goede band op wilt bouwen, kan dat ook in een groepspraktijk, als je steeds dezelfde tandarts krijgt... in een solo-praktijk zal dit natuurlijk (bijna) altijd het geval zijn.
do, 06/18/2009 - 10:24 Permalink
Spiegeltje

Eigenlijk een heel lastig probleem omdat je nergens aan objectieve informatie kunt komen. Vragen bij andere mensen in de buurt is een mogelijkheid maar veel mensen gaan voornamelijk af op hoe de tandarts als mens is. Ook belangrijk. maar een vriendelijke tandarts is nog niet automatisch een uitstekend vakman.

Ik ben geneigd te zeggen: informeer toch maar in je omgeving, maak een (kennismakings)consult bij iemand die goed bekend staat en als het dan bevalt stap je over. Pas op de langere termijn kan blijken of deze tandarts je blijft aanstaan. Het is geen ramp om later nog eens van tandarts te wisselen.

Solopraktijk versus groepspraktijk. Ik heb een (lichte) voorkeur voor een kleine groepspraktijk met 3 of 4 tandartsen en MH onder een dak. Vanwege het onderlinge overleg (ook voor patient goed), mogelijkheid van intern doorverwijzen (endodontologie, parodontologie etc), aanwezigheid van bepaalde apparatuur die je bij een solopraktijk minder ziet (OPT en of CT-scanner, behandelmicroscoop etc, langere openingstijden ook 's avonds etc).

Maar ik zou zeker de grote aantallen tandartsen met een solopraktijk te kort doen om deze af te raden. Ik zou daar zeker ook informeren.
do, 06/18/2009 - 23:14 Permalink