Tandartsassistente BBL

Author:
aaliyah07
Posted:
ma, 04/20/2015 - 00:06
Hallo. Ik ben 27 jaar oud, dus daardoor wil ik een tandartsassistente via BBL leerweg studeren. Maar het lukt me niet om een leerplaats te vinden. Ik hen tientallen cv's opgestuurd maar er is geen positieve antwoord gekomen. Heeft er iemand een tips voor mij?

Ik ben nog over NHA tandartsassistente aan het denken. Hoe zit het daarmee, vind ik dan wel met het NHA diploma wel een baan?
Wanda.

Wat ik je allereerst aan zou raden, is bij de leerplaatsen waar je gesolliciteerd hebt, vragen waarom ze je afgewezen hebben. Dan heb je concrete punten waar je aan kunt werken. Ik zal je een voorbeeldje geven: Ik wilde een tijdje geleden toegelaten worden tot de opleiding 'Game design'. Maar om daar toegelaten te worden, moest je wel laten zien dat je het een en ander kunt. Mensen om mij heen wisten dat ik gemotiveerd was, maar ik kreeg steeds te horen dat mijn portfolio niet uitgebreid genoeg was. Toen heb ik uiteindelijk zelf met een sitebuilder een goedkope website aangemaakt, daar mijn portfolio op gezet en vervolgens dat portfolio behoorlijk uitgebreid. Uiteindelijk werd ik aangenomen op de opleiding! Wat betreft je CV, misschien kun je deze eens door een ander na laten kijken. Zorg dat er geen foutjes in staan en dat je relevante informatie voor je leerplaats geeft. De opleiding tot NHA tandartsassistente is opgericht met de intentie dat je achteraf als tandartsassistente aan de slag kunt. Het beste kun je bij de NHA zelf navragen in hoeverre zij je kansen op de arbeidsmarkt inschatten. Door contact te leggen met huidige of oud-studenten kun je een beter beeld krijgen van de opleiding en bepalen of het wat voor je is. Succes!
wo, 05/27/2015 - 10:39 Permalink