Tandarts + vragen i.v.m kosten en informatie.

Author:
jeffrey18
Posted:
vr, 07/11/2008 - 16:03
Hallo mensen,

Ik kom hier eigenlijk nogal ontwetend. Ik ben nu momenteel 20 jaar, en ben sinds mijn 16de niet meer bij de tandarts geweest i.v.m persoonlijke problemen. Het geval is dat mijn voortanden momenteel net onder mijn tandvlees een streep loopt met een gat erin wat dusbij al mijn voortanden het geval is. Daarnaast zijn mijn 2 kiezen die het verste achterin mijn gebid zitten afgebroken. Ik heb geen idee of dit mijn verstandskiezen zijn maar die zijn nog nooit getrokken dus zou goed kunnen.

Geval is alleen dat die 2 mijn gebid van voren wel uit proportie getrokken hebben, probleem daarbij is dat ik ook niet meer weet waar mijn gegevens zijn van mijn oude tandarts. En ja het doet zeer mijn voortanden en kiezen. Dus zou ik hier graag voor behandelt willen worden. Ik zoek dus een goeie tandarts in Lelystad en aangezien zo gevoelig is zie niet zo zitten dat een tandarts met een haakje langs die gaatjes gaat omdat ik dan wel heel erg snel die kamer uit ren o0. Dat was ook 1 van de reden dat ik het zolang heb uitgesteld.

Dus mijn vraag is als me bij die tandarts kan aanmelden hoelang duurt het dan voordat ik behandelt wordt? En ik heb momenteel anderzorg als verzekeraar en aanvullend verzekert voor tandheelkunde. Wat zou ik dan ongeveer zelf moeten betalen? Of wordt de rekening gewoon direct naar anderzorg gestuurt? Kan iemand mij daar alsjeblieft uitleg over geven?


M.v.g Jeffrey.
Spiegeltje

Dus mijn vraag is als me bij die tandarts kan aanmelden hoelang duurt het dan voordat ik behandelt wordt

Daar kom je alleen achter als je belt. Je kunt doorgaans niet meteen terecht. Als er in de regio geen sprake is van een tandartstekort moet je toch al snel rekenen op 3-4 weken. Dat is dan de eerste (kennismakings)afspraak met controle en dan kunnen vervolgafspraken worden gemaakt voor de eigenlijke behandeling.
Wat zou ik dan ongeveer zelf moeten betalen

Niets!, tenminste voor wat betreft de meest voorkomende behandelingen! Tot en met je 21e jaar zit de tandarts nog gewoon in het basiszorgpakket (is pas nog verlengd). Pas daarna ben je helemaal afhankelijk van aanvullende verzekeringen.
probleem daarbij is dat ik ook niet meer weet waar mijn gegevens zijn van mijn oude tandarts.

De gegevens horen nog steeds bij je oude c.q. laatste tandarts te liggen. Hij heeft bewaarplicht, ook al ben je al een tijd niet geweest en heb je nu een andere tandarts. Pas als de 'oude'tandarts de gegevens heeft overgedragen aan de nieuwe is ie van de bewaarplicht af.
vr, 07/11/2008 - 17:13 Permalink