Tandarts - hoe en wat?

Author:
DennisC
Posted:
ma, 06/23/2014 - 00:32
Ik ben al zo lang niet bij de tandarts geweest, dat ik me het niet eens kan herinneren. Dat moet geweest zijn toen ik nog een jaar of 6-7 was.
Rond die tijd werd mijn thuissituatie zodanig slecht dat naar de tandarts gaan niet meer gebeurde, en ik wist ook niet beter. Tandenpoetsen was ook nooit echt aangeleerd of een gewoonte geworden.

Je kan je wel voorstellen wat ~20 jaar geen tandarts en extreem zelden poetsen met mijn gebit gedaan heeft. Tot voor kort had ik hier echter geen last van (gaten zat, maar geen pijn ofzo).

Ik heb in de afgelopen tijd wel geleerd dan mensen blijkbaar regelmatig naar de tandarts gaan, maar ik schaam me al genoeg voor mijn gebit tijdens een simpel gesprek in het dagelijks leven. Dus iemand moeten betalen om het uitgebreid te bestuderen en ongetwijfeld alle 'schuld' dan over me heen te krijgen is iets waar ik absoluut geen zin in heb. Helaas heb ik nu wel last van een kies. Dit begint het nu wel irritant te worden en moet ik eigenlijk wel overstag.

Mijn kennis over de tandarts is echter niet meer dan wat ik hierboven gezegd heb, en dat me een tijdje terug is verteld dat, omdat ik gewoon verzekerd ben, ik gewoon een tandarts heb. Alhoewel de thuissituatie inmiddels niet meer van toepassing is, is dit omdat mijn ouders zijn overleden, dus daar kan ik het ook niet aan vragen.

Mijn vraag is dus eigenlijk: heb ik inderdaad een tandarts? Zo ja, hoe weet ik welke? En wat is dan de gang van zaken? Opbellen, bovenstaand verhaal vertellen en een afspraak maken? Wat kan ik dan verwachten?


Alvast bedankt,

Dennis
vV

Dus iemand moeten betalen om het uitgebreid te bestuderen en ongetwijfeld alle 'schuld' dan over me heen te krijgen is iets waar ik absoluut geen zin in heb.


de tandarts gaat in ieder geval geld kosten, en hem betalen voor mondonderzoek, foto's etc hoort daar wel bij.
Gepraat over schuld zal niet aan de orde zijn, reken er wel op dat de tandarts zal adviseren wat vaker te komen, gewoon in je eigen belang.
Gezien de termijn en je verhaal denk ik dat je eigenlijk geen tandarts meer hebt, je bent gewoon vrij om er een uit te zoeken.
Wordt wel lastig denk ik omdat je nu klachten hebt , niet elke tandarts heeft op korte termijn plek om dat op te lossen.
Je kan de spoedgevallen dienst proberen, en als het klikt kan je daar wellicht ook ingeschreven worden.
ma, 06/23/2014 - 09:56 Permalink