Tandarts gezocht voor secondopinion en misschien behandeling

Author:
anoniem456
Posted:
wo, 03/11/2015 - 21:01
Ik zit al heel lang bij dezelfde tandarts. De laatste jaren zijn er wat wissels geweest.

Ik heb geen gezond gebit. Veel vullingen, ik mis verstandskiezen, één losse kies, een keer apexresectie gehad bij kaakchirurg, en een handjevol wortelkanaalbehandelingen.

Ik had een tandarts waar ik erg over te spreken was. Hij was ineens weg, er werd gezegd dat hij zijn werk niet goed deed. Zijn opvolger heeft geconstateerd dat een volledige gebitsrenovatie nodig was. Vullingen zouden niet goed zijn. De argumenten vind ik geloofwaardig: Vullingen waren door een eerdere tandarts hersteld door een nieuwe vulling bovenop een oude te plaatsen, wat duidelijk op de foto's te zien is.

Het volgende bevreemdt mij echter:
- Twee jaar geleden heb ik in twee naast elkaar gelegen kiezen een apexresectie gehad. Sindsdien nooit meer last gehad. Nieuwe tandarts adviseert deze kiezen te trekken want er zouden zomaar weer ontstekingen kunnen ontstaan
- We zijn begonnen met de gebitsrenovatie. Behandelingen waren erg pijnlijk. Verdovingen werkten niet goed.
- Ik heb nooit last gehad na behandelingen, maar nu kan ik een kies die 4 maanden geleden helemaal opnieuw is gevuld niet meer gebruiken doordat bijten een pijnscheut oplevert.

Ik zoek daarom een tandarts voor een second opinion. Maar hoe weet ik nou of hij of zij betrouwbaar en goed is?

Misschien heeft mijn huidige tandarts wel gelijk. Ik ben zelf geen tandheelkundige. Maar vooral die niet goed werkende verdovingen zitten mij dwars, voor een paar vullingen, terwijl ik de meest ingrijpende behandelingen in het verleden zonder pijn heb doorstaan.

Gelukkig gaat het de laatste jaren erg goed met mijn gebit, weinig problemen. Ik heb het altijd goed onderhouden en laten behandelen en gelukkig al jaren geen nieuwe wortelkanaalontstekingen meer gehad. Het is stabiel, maar er kan zo maar wat mis gaan, een goede tandarts is voor mij van groot belang. Daarnaast denk ik dat er wel renovatie nodig is, veel vullingen zitten er lang in en bestaan - zoals mijn huidige tandarts constateert - uit meerdere delen.

Daarnaast nog een heel ander probleem: Ik mis al ruim 2 jaar een kies achterin (de een naar achterste) en daar moet toch wat voor in de plaats komen. Ik heb na het trekken door de tandarts een offerte laten maken waar ik toen best van geschrokken ben (qua prijs).

Ik zoek een goede tandarts in Friesland, die ruimte heeft voor een nieuwe klant, in de driehoek Leeuwarden, Heerenveen en Sneek (inclusief de genoemde steden). In eerste instantie voor een second opinion.
Elfjeeh

Een second opinion aanvragen kan altijd. Houdt er wel rekening mee dat de tandarts waar je een second opinion bij aanvraagt je daarna niet mag behandelen ( dit in verband met onafhankelijkheid). Laat hem alles op schrift stellen en zoek iemand die niet in hetzelfde werkgebied zit als je huidige tandarts.

Helaas ken ik geen tandartsen in die omgeving. Maar ga gewoon eens rond bellen en vraag aan vrienden of zij nog iemand weten en of ze er tevreden over zijn.

Succes!
do, 03/12/2015 - 21:15 Permalink