Tandarts gezocht die mij weer laat lachen.

Author:
Vastbesloten
Posted:
wo, 08/13/2008 - 21:04
Hallo,
Ondanks dat ik heel bang ben voor de tandarts ben ik niet persé op zoek naar een tandarts die gespecialiseerd is in angstige patienten. Ik ben namelijk vastbesloten.

Als kind had ik vrijwel nooit problemen met mijn gebit, de laatste jaren (eigenlijk sinds mijn zwangerschappen, ik vraag mij nog steeds af of die van invloed geweest kunnen zijn) is het echter heel snel slechter geworden en ik ben ontzettend bang voor de tandarts.
De combinatie van angst en verschillende verhuizingen in korte tijd hebben meegespeeld dat ik heel lang niet naar een tandarts ben geweest. Uiteindelijk kwam daar schaamte bij en was de drempel ontzettend hoog.
Ongeveer 2 jaar geleden besloot ik toch weer een tandarts te zoeken, maar mijn man werd ziek. 2 jaar lang heb ik met hem rondgelopen voor een diagnose (we hebben 32 loketten benaderd voor hulp :') ) en sinds kort hebben wij pas de juiste diagnose en is in maart de behandeling eindelijk gestart. Er zijn nu verschillende zaken die ik weer wat los kan laten en ik realiseer mij dat alles rondom mijzelf er weer bij in geschoten is.
Nu wordt het dus echt tijd dat ik met mijzelf, mijn gebit aan de gang ga.
Ik voel mij belemmerd in het praten en in het lachen (terwijl ik denk dat ik best een gezellige gesprekspartner zou kunnen zijn als ik me niet bij ieder woord dat ik zeg bewust zou zijn dat mijn slechte tanden zichtbaar kunnen zijn).

Ik heb echter een reden waar ik mij achter kan verschuilen nu nog niet naar een tandarts te gaan. En ik ben bang dat ik onder invloed van angst die reden aan zal grijpen (een roker verzint ook aijd wel een smoes om pas volgende week te hoeven stoppen ;) ).
Die reden is geld. Ergens onderweg toen wij nog met de lokettendans voor mijn man bezig waren is ons inkomen weggevallen en heeft het 7 maanden geduurd voordat dat hersteld is. Inmiddels hebben we wel weer een inkomen, maar het salaris over die tijd moet nog met terugwerkende kracht uitbetaald worden. (lang bureaucratisch traject...) Een jong gezin dat 7 maanden geen enkel inkomen heeft gehad krijgt het financieel behoorlijk moeilijk. Ondanks dat ik heel ver ben met het oplossen van alles zijn er nog steeds nuttige zaken waar ik het geld aan moet besteden....ik heb echter een bedrag in een envelop gestopt en besloten dat dit voor mijn gebit is.

Wat ik nu zoek is een tandarts die zo snel mogelijk in één of een paar kort op elkaar liggende behandelingen de hoogstnodige zaken aan kan pakken.
De haast omdat ik nu echt weer wil lachen én omdat ik mijzelf niet de kans wil geven toch (gestimuleerd door angst voor de tandarts) te besluiten het geld voor andere nuttige zaken te besteden.

Waar kan ik een tandarts vinden waar mensen vrij vlot terecht kunnen en waar het opknappen van een gebit in een paar kort op elkaar volgende afspraken gedaan wordt?


Alvast ontzettend bedankt voor het eventuele meedenken...

vriendelijke groet
Vastbesloten
Vastbesloten

Ik begrijp dat het struikelblok in mijn vraag "zo snel mogelijk tijd hebben en 2 of 3 afspraken, die het waarschijnlijk zal kosten ,zo kort mogelijk op elkaar" is, en besef mij dat als ik er niet voor wil reizen of tijdelijk ergens wil logeren er weinig kans is dat ik zo'n tandarts vind.

Zowel in de buurt van Spijkenisse-Rotterdam als Nijmegen-Deventer-Zwolle heb ik mogelijkheden.
do, 08/14/2008 - 13:53 Permalink