Tandarts gezocht in Amsterdam (restauratie erosie)

Author:
martiparty
Posted:
vr, 08/14/2009 - 18:43
Hoi allemaal!

Mijn huidige tandarts heeft laatst tanderosie bij mij ontdekt. Nu was dit eigenlijk al wel bekend en werd mij altijd aangeraden om frisdrank etc te vermijden, maar toen ik laatst weer naar de studenten tandartspraktijk ging werd ik geholpen door een andere tandarts die mij opeens vertelde dat er binnen nu en 3 jaar een restauratie moet plaatsvinden waarbij al mijn tanden worden opgevuld met composiet en mijn kiezen ook worden opgehoogd. (Dit is mij eerder nooit verteld) Het kostenplaatje zo'n 2500 euro. Ik schrok hier natuurlijk ontzettend van en daar waar ik student ben kan ik niet zomaar maar 2500 euro ophoesten..Aangezien ik gewoon een basisverzekering heb met tandverzorgd1 denk ik ook niet dat er ook maar iets vergoed zal worden maar goed.. Ik wil het toch graag gaan laten repareren. Wat ik wel vreemd vond is dat het niet meteen hoeft te gebeuren, maar pas over 2 a 3 jaar. Ik wil liever niet dat het nog meer verslechterd en daarom wil ik eigenlijk naar een andere tandarts om te vragen wat hij/zij er van vindt. Ik heb al veel slechte verhalen gehoord van mensen over de tandartspraktijk waar ik nu zit en ik ben dan ook een beetje huiverig om aan hen 2500 euro te spenderen en mijn hele gebit daar te laten restaureren. Ik vraag me af of ze hier wel ervaring mee hebben.

Mijn vraag dus... zijn er mensen die mijn verhaal herkennen en deze behandeling al hebben gehad? Wie heeft er goede ervaringen met deze behandeling en bij welke tandarts was dat dan? Ik zoek een tandarts in Amsterdam.

Ik hoop dat iemand me kan helpen. Wat ik me ook afvraag is of 2500 euro een reeele prijs is...

Alvast bedankt voor de reacties!
Spiegeltje

denk ik ook niet dat er ook maar iets vergoed zal worden maar goed..
Tot en met 21 jaar wordt dit wel volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering.
Of het bedrag precies klopt weet ik natuurlijk niet maar als het grootste deel van de elementen is aangetast en moet worden behandeld lijkt het me zeker niet overdreven. Het is veel geld maar waarschijnlijk is de schade ook groot. Als u beseft dat kronen en bruggen nog een veel hoger kostenplaatje opleveren schrik ik niet bepaald van dat bedrag. Nou is het inderdaad de vraag of u een goede tandarts vindt die dit netjes wil en kan doen. Rijk wordt hij er niet van in ieder geval. Het is een boze gedachte, maar het zou een reden kunnen zijn waarom de tandarts geen haast maakt .....Waarmee ik niet wil zeggen dat spoedig actie nodig is. Op de universiteit is ook aangegeven dat het eventueel nog even kan wachten.
Ik wil liever niet dat het nog meer verslechterd

Op zich heeft u dat zelf in de hand. Als u stopt, of misschien al bent gestopt, met verkeerd eet-, drink- en poetsgedrag gaat de erosie in ieder geval niet verder. Door de erosie is het gebit wel gevoeliger voor caries als plaatselijk het glazuur helemaal is verdwenen. Door goed te poetsen en op het eetpatroon te letten hoeft dit niet schadelijk zijn.
vr, 08/14/2009 - 19:56 Permalink
BW-tje

Grappig dat je het hierover hebt.
Ik heb zelf last van erosie én volg de opleiding mondzorgkunde.
Zelf heb ik een inlay gekregen omdat mijn tand door de erosie is afgebroken.
Overgens, ik ben 20 bij mij worden 2 inlays per jaar vergoed.
Ze worden wel verrekend als kronen op je rekening.
Ik zou als ik jou was so wie so de behandelingen spreiden.
Bij mij wilden ze ook 6 doen maar als ik deze status behoud wordt dat beperkt tot 2.
Met andere woorden..
Het beste wat je kan doen is goed poetsen en stokeren, eetgedrag aanpassen
en poets vooral NIET na een zuur aanval.
Als het dan stabiel wordt scheelt het je misschien in kosten.
(Ik ken de status van je gebit natuurlijk niet)
zo, 09/09/2012 - 15:49 Permalink