Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Tandarts die mee wil werken aan trekken en prothese | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Tandarts die mee wil werken aan trekken en prothese
noushka
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 09/28/2016 - 17:11
door noushka wo, 09/28/2016 - 17:46
#1

Hallo,

Ik ben radeloos..
Ik ben op zoek naar een tandarts die wil meewerken aan het trekken van mijn tanden en het krijgen van een kunstgebit.

Ik ben 28 jaar en heb al sinds mijn 14e problemen met mijn gebit. Ondanks goed poetsen kreeg ik heel snel gaatjes en erosie.
De oorzaak hiervan is niet bekend, al hebben mijn ouders ook altijd een slecht gebit gehad.
Op mijn 16e had ik bijna in al mijn tanden en kiezen vullingen. Op mijn 19e kreeg ik mijn eerste wortelkanaal ontsteking. Niet door een gaatje o.i.d. maar 'spontaan'.
Sindsdien heb ik elk jaar/om het jaar een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan door deze 'spontane' ontstekingen.
Mijn tandarts weet niet hoe ik er aan kom. Ik knars ook niet.

Vanaf begin dit jaar tot nu toe heb ik 6 wortelkanaalbehandelingen gehad. Heb ruim 3000 euro aan tandartskosten gehad terwijl er maar 500 vergoed word.
Ik kom nu serieus in de financiële problemen hierdoor. Daarnaast heb ik altijd pijn in mijn mond. Mijn tanden zijn extreem gevoelig. Ik kan bijvoorbeeld niet eens fietsen als het buiten koud is omdat mijn hele gebit dan pijn gaat doen.

Een half jaar geleden heb ik voor mezelf besloten dat het genoeg is en dat ik een kunstgebit wil. Maar hier was mijn tandarts 'het absoluut niet mee eens'.
Dat moest ik niet willen en ik ben nog zo'n jonge mooie meid en blabla. Ben voor een second opinion naar een andere tandarts geweest (huilend in de stoel mijn verhaal gedaan). Maar zij deelde de mening van mijn eigen tandarts. 'Omdat mijn eigen tanden nog mooi genoeg zijn en helemaal niet zo kapot zijn'.
Weer terug bij mijn eigen tandarts heb ik me laten overhalen om de boel aan te pakken (kleine gaatjes vullen, mooi maken van tanden). En ik was er eigenlijk wel blij mee, want wie wil er nou een kunstgebit??

Ik had de rekening nog niet binnen of ik zat alweer bij de tandarts om 2 kiezen te laten trekken die de week ervoor 'opgeknapt' waren. Een nieuwe ontsteking bij kiezen waar al een wortelkanaalbehandeling gedaan was. Het is letterlijk dweilen met de kraan open. En mijn geld is op. Ik heb het spaargeld van mijn kinderen er zelfs doorheen gejaagd. En dat doet me nog het meeste pijn.

Ik ben van ellende overgestapt naar een tandarts uit de hoop dat hij zou luisteren.
Vandaag kreeg ik weer een acute ontsteking aan mijn voortand. Alleen was het niet goed te zien op de foto. Hij wou de tand niet trekken (het is nog zo'n mooie gave tand).
En ik ben weer naar huis gestuurd met een antibioticakuur (de 4e dit jaar).

Ik ben het zoooo zat om altijd pijn te hebben!! Altijd aan de pijnstillers, niet fatsoenlijk kunnen eten (ik heb nog maar 3 kiezen).
En de enige reden is omdat ik mooie voortanden heb en jong ben....
Wie wil mij hier a.u.b. aan helpen?? Ik begin er langzamerhand zelfs psychisch aan onderdoor te gaan.
De enigen die dit willen doen is *****. alleen heb ik daar niet al te goede verhalen over gehoord. En daarnaast is dat 2 uur rijden vanaf mijn huis, want niet optimaal is om telkens je kunstgebit aan te laten passen in de eerste tijd..

Liefs..