Tandarts in Amsterdam gezocht vanwege diverse "issues"...

Author:
mieq
Posted:
ma, 05/04/2009 - 21:58
Het feit dat ik dit bericht in dit topic zet en niet bij "angst" of "vergoedingen" is al een zetje in de goede richting lijkt me. Ik ben een jonge vrouw van 27 jaar, en ik ben al zo'n 7 jaar niet meer naar de tandarts geweest. Sinds 4 jaar woon ik in Amsterdam en al die jaren neem ik me voor om een tandarts te zoeken. Maar ik heb het nooit doorgezet. Nu komen mijn verstandskiezen door (in ieder geval één) en al tijden voel ik overal in mijn mond pijn(tjes). Het gaat dus helemaal niet goed met mijn gebit en ik weet dat ik er echt niet meer onderuit kom. Ik poets braaf 's ochtends en 's avonds, maar meer dan dat ook niet.

Waar ben ik bang voor?
- De pijn, absoluut op nummer 1
- Maar ook de rekening. Ik heb al jaren een goede baan en genoeg te besteden, maar ook een flinke studieschuld, nul spaargeld en een zeer beperkte aanvullende tandartsverzekering (zilveren kruis 1 ster). In één keer een flink bedrag betalen is helaas geen optie voor mij. En daarom blijf ik ook weg...

Dus wie zoek ik?
Een aardige en geduldige tandarts, ergens in Amsterdam, die ervaring heeft met mensen zoals ik die lang niet zijn geweest en behoorlijk benauwd zijn voor pijn. Verder hoop ik iemand te vinden die goed kan adviseren over de kosten en wellicht een gespreide betaling of iets dergelijks kan bieden.

Ik hoor het graag en bij voorbaat dank.

MM
Erreper

Je verstandskiezen laten trekken kost geen je geld hoor :smt002
Ik snap je verhaal over de kosten eigenlijk niet zo goed. Je weet helemaal niet wat er precies aan de hand is. Je kan proberen je extra te verzekeren. Je hebt wel wat te besteden want je hebt een goede baan...
Als je wat ingrepen moet laten doen komt dit heus niet allemaal in een keer, dus bij de tandarts is het eigenlijk al automatisch gespreid betalen...
En dat over je angst voor pijn... tja, de meeste ingrepen zijn toch echt wel pijnloos hoor. Natuurlijk is het soms ongemakkelijk. En achteraf denk je bijna altijd wel, 'heb ik me hier nou zo druk over gemaakt'...Het gaat wel om je eigen gezondheid en daar mag je toch best iets voor over hebben, nietwaar?
Dus gauw een afspraakje maken bij een goede tandarts en misschien valt het wel allemaal mee...
ma, 05/04/2009 - 22:45 Permalink
vV

eerst plan maken, dan een behandelschema maken. En je kan bv een schema van 1 behandeling per maand afspreken, waarbij gekijk voor dat stuk gedeclareerd wordt.

Eerst alle werk doen, en dan een (onbekend hoe lange) betalingsregeling gaat op zijn minst extra geld kosten (rente) . Bovendien denk ik dat je geen tandarts zult vinden die dat gaat doen bij iemand waar nog geen langdurige relatie mee bestaat.
Bovenstaande is naar beide partijen helder en biedt ook beiden zekerheid.
vr, 05/08/2009 - 20:26 Permalink